Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-09-18
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127819207
Beteendedesign : psykologin som förändrar tankar, käns (e-bok)

Beteendedesign : psykologin som förändrar tankar, käns (e-bok)

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2017-09-18
169
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Vad är det som driver (eller hindrar) ett beteende? Hur kan man använda detta rent praktiskt? Att ge människor en knuff i den riktning man vill att de ska ta att till exempel köpa de ekologiska bananerna, godkänna organdonation eller följa oss på sociala medier är en växande trend. Beteendeekonomi, eller nudging, är ett område som blir allt större inom både psykologi, ledarskap och företagande. Boken väver samman kunskaper från tre olika fält:

Psykologi, som förklarar människors beteende.

Design, som ger oss människocentrerade metoder och arbetssätt

Innovation, som fokuserar på utveckling och nytänkande

Beteendedesign ger läsaren insikter i psykologisk forskning från fälten beteendeekonomi, inlärningspsykologi och kognitionspsykologi, och här förklaras vad det innebär att designa beteenden.

Till skillnad från de flesta böcker om beteendeekonomi är det här en bok som utgår från förändringsprocessen och sätter fingret på hur teorier från psykologin kan användas för att lösa problem, snarare än att utgå ifrån teorierna. Det blir enklare för läsaren att identifiera sig med problemen som presenteras och det blir lättare att konkret tillämpa innehållet i boken.

Niklas Laninge är psykolog och entreprenör. Genom föreläsningar och kurser hjälper han företag och individer att tillämpa fynd från forskningsfältet beteendeekonomi. Han har bland annat arbetat med KPA Pension, Folksam, designbyrån Doberman och Utbildningsradion. Numera driver han utbildningsföretaget Daily Bits Of.

Arvid Janson är civilingenjör med en andra examen i marknadsföring. Han har under sin karriär grundat flera företag med beteendeförändring som den gemensamma nämnaren. Idag driver han All Day Every Day där han som designer och produktspecialist hjälper företag bygga lättanvända och tilltalande digitala produkter.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Beteendedesign : psykologin som förändrar tankar, käns. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Spännande om hur beteenden kan styras
  Carin Fredlund, 4 april 2018

  Intressant och tänkvärt för marknadsförare, samhällsbyggare och nyfiken allmänhet om hur man med insikter om människans psykologi kan styra beslut och attityder i rätt riktning.
  Hur vägen till rätt beslut kan bli lättare att ta, när trösklarna sänks.
  Mängder av spännande exempel på hur det går till.
  Från livsmedelshandlaren som fick kunderna att självklart välja ekologiska bananer, till flygplatsen som fick ankommande resenärer att tycka att deras väskor dök upp på bagagebandet ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

Bloggat om Beteendedesign : psykologin som förändrar...