Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
231
Utgivningsdatum
2017-09-16
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127819207

Beteendedesign E-bok

psykologin som förändrar tankar, känslor och handlingar

(1 röst)  |   Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2017-09-16
169
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Vad är det som driver (eller hindrar) ett beteende? Hur kan man använda detta rent praktiskt? Att ge människor en knuff i den riktning man vill att de ska ta att till exempel köpa de ekologiska bananerna, godkänna organdonation eller följa oss på sociala medier är en växande trend. Beteendeekonomi, eller nudging, är ett område som blir allt större inom både psykologi, ledarskap och företagande. Boken väver samman kunskaper från tre olika fält:

Psykologi, som förklarar människors beteende.

Design, som ger oss människocentrerade metoder och arbetssätt

Innovation, som fokuserar på utveckling och nytänkande

Beteendedesign ger läsaren insikter i psykologisk forskning från fälten beteendeekonomi, inlärningspsykologi och kognitionspsykologi, och här förklaras vad det innebär att designa beteenden.

Till skillnad från de flesta böcker om beteendeekonomi är det här en bok som utgår från förändringsprocessen och sätter fingret på hur teorier från psykologin kan användas för att lösa problem, snarare än att utgå ifrån teorierna. Det blir enklare för läsaren att identifiera sig med problemen som presenteras och det blir lättare att konkret tillämpa innehållet i boken.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Beteendedesign. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande om hur beteenden kan styras
  Carin Fredlund, 4 april 2018

  Intressant och tänkvärt för marknadsförare, samhällsbyggare och nyfiken allmänhet om hur man med insikter om människans psykologi kan styra beslut och attityder i rätt riktning.
  Hur vägen till rätt beslut kan bli lättare att ta, när trösklarna sänks.
  Mängder av spännande exempel på hur det går till.
  Från livsmedelshandlaren som fick kunderna att självklart välja ekologiska bananer, till flygplatsen som fick ankommande resenärer att tycka att deras väskor dök upp på bagagebandet ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna