Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
206
Utgivningsdatum
2018-08-25
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Fremer, Karin (form)
Dimensioner
218 x 142 x 21 mm
Vikt
445 g
SAB
Oaa
ISBN
9789127819979
Gruppens grepp : Hur vi fördomsfulla flockvarelser kan lära oss leva tillsa (inbunden)

Gruppens grepp : Hur vi fördomsfulla flockvarelser kan lära oss leva tillsa

(3 röster)
Inbunden Svenska, 2018-08-25
240
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vi och dom, mitt gäng och deras, vän eller fiende hur ska vi kunna leva tillsammans i vår globaliserade och polariserade värld?

Den här boken handlar om fördomar, om hur vi generaliserar och kategoriserar. Men också om tolerans och vad som begränsar den och hur den skulle kunna utvidgas.

Våra hjärnor hanterar information om andra på olika sätt beroende på om vi placerar dem i kategorin ingrupp eller utgrupp. Dessutom grupperar, värderar och beter vi människor oss annorlunda gentemot dom än oss.

Det kan vara av godo: sammanhållningen i vår familj, här ställer vi upp för varandra, blod är tjockare än vatten! Och det kan vara av ondo: krossa kackerlackorna! Men i sig är vårt beteende, det att vi ständigt delar upp världen i en hel mängd olika vi och dom, i sig varken bra eller dåligt. Det bara är.

Med hjälp av den senaste forskningen inom neurovetenskap, psykologi och sociologi skriver författarna om dessa kategoriseringar; varifrån de kommer, hur de fungerar och hur vi kan dra fördel av en fördjupad kunskap om vår natur. Bara genom att förstå hur vi fungerar kan vi finna fungerande strategier för att undvika konflikter som grundar sig i fördomar och hat mellan olika grupper alltifrån skvaller och diskriminering på arbetsplatsen till krig och folkmord.
Sagt om boken:

"Innehållet visar på både bredd och djup, vilket tillsammans med god språkbehandling gör att alla som privat eller yrkesmässigt har med grupper att göra kan ha stor behållning av texten."
Björn Nilsson, BTJ-häftet nr 22 2018
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Gruppens grepp : Hur vi fördomsfulla flockvarelser kan lära oss leva tillsa
  2. +
  3. Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin, oxytocin, serotonin, kortisol, endorfin, testosteron

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin... av David J P Phillips (kartonnage).

Köp båda 2 för 459 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna