Varför vi beter oss som vi gör : Biologin bakom människans bästa och sämsta (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
757
Utgivningsdatum
2018-04-21
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Översättare
Patricia Wadensjö
Originaltitel
Behave: the biology of humans at our best and worst
Medarbetare
Ulaner, Maria (form)
Dimensioner
235 x 165 x 57 mm
Vikt
1493 g
SAB
Vef,Dod
ISBN
9789127820005
Varför vi beter oss som vi gör : Biologin bakom människans bästa och sämsta (inbunden)

Varför vi beter oss som vi gör : Biologin bakom människans bästa och sämsta

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2018-04-21
339
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Varför beter vi oss som vi gör?

Robert Sapolsky synar biologin bakom mänskligt beteende och förklarar vad som ligger bakom våra handlingar - "onda" såväl som "goda". Han granskar i sin bok frågor som varför vi människor å ena sidan kan känna empati och samarbeta, å andra sidan bete oss föraktfullt och våldsamt. Andra sidor i vår mänskliga repertoar avhandlas också, som till exempel att vi är lättmanipulerade, kan ändra uppfattning på en sekund och gärna slätar över våra egna brister.

Personligt och humoristiskt hållet benas komplexa vetenskapliga samband ut, bl.a. beträffande tonårshjärnans utveckling, effekterna av mobbning, anknytning, brott och straff, samspelet mellan gener och miljö, samhällsstruktur och fattigdomens påverkan, skillnaden mellan kvinnor och män, könsidentitet, frågan om människans krigiska eller fredliga natur, den fria viljan, Vi- och Dom-tänkande, hierarkier och empatins gränser.

Varför vi beter oss som vi gör är en bok i vetenskapens framkant om människan och mänskliga beteenden, skriven av en av världens ledande forskare i neurovetenskap och biologi.

"Om du alltid tyckt att neurovetenskap verkar dödstråkigt eller plågsamt komplicerat kommer den här boken att få dig att tänka om. Du kommer att skratta högt åt Sapolskys knasiga hipsterhumor, och efter ungefär 100 sidor kommer du att ifrågasätta det där förhastade beslutet för många år sen - att inte välja naturvetenskap. Så bra är den här boken."
Washington Post
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Varför vi beter oss som vi gör : Biologin bakom människans bästa och sämsta
 2. +
 3. Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi ha... av Anders Hansen (inbunden).

Köp båda 2 för 558 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Varför vi beter oss som vi gör : Biologin bakom människans bästa och sämsta. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Blev två i julklapp till vän och familj
  Flynn N., 25 januari 2019

  Robert M. Sapolsky är underhållande i sitt skrivande samtidigt som han är rättvis och problematiserande. Han är ödmjuk men faktabaserad. Du kommer att sätta många post-it lappar och markeringar i denna bok. Sapolsky är helt klart en ny favorit och jag har köpt fler av hans verk.

  Vill du veta mer om människan så är denna bok något för dig. Sapolsky går igenom allt från synapser, dna och hormoner till uppväxt, miljö och sociala system. Han krossar några kända myter på vägen och han få... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Robert M Sapolsky