Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-07-14
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
Översättare
Karin Ashing
ISBN
9789127822146
Mindset : du blir vad du tänker (e-bok)

Mindset : du blir vad du tänker (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2017-07-14
169
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Boken Mindset har förändrat vårt sätt att prata om intelligens och förmåga till inlärning. Carol S. Dwecks banbrytande forskning om hur förmågor och prestationer utvecklas bygger på insikten att mänskliga egenskaper inte enbart är medfödda, utan något som kan påverkas av nya kunskaper och erfarenheter.

Att utmana sig själv ofta, gärna prova nytt och se misslyckanden som ett sätt att lära, är avgörande för både personligt och professionellt lärande. Dweck kallar det för att ha ett dynamiskt mindset, till skillnad från det statiska mindset som skapar bekräftelsebehov och rädsla att misslyckas.

Detta är en utökad utgåva av boken, där Dweck presenterar begreppet "falskt dynamiskt mindset". Med hjälp av det visar hon hur man kan undvika de vanligaste misstagen när man strävar efter att odla ett dynamiskt mindset. Läsaren får många tips och råd om hur man kan hjälpa sina barn, sina medarbetare eller sig själv att lära och utvecklas.

Carol S. Dweck är en av världens ledande forskare inom personlighetspsykologi, socialpsykologi och utvecklingspsykologi. Hon har varit professor i psykologi vid Columbia-universitetet och är nu professor i psykologi vid Stanford-universitetet samt medlem av American Academy of Arts and Sciences.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Mindset : du blir vad du tänker