Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
279
Utgivningsdatum
2018-03-17
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
235 x 165 x 20 mm
Vikt
552 g
SAB
Oabkba,Dofaa
ISBN
9789127822344
Att möta små barn och deras föräldrar i vården : om anknytning, utveckling och samspel (häftad)

Att möta små barn och deras föräldrar i vården : om anknytning, utveckling och samspel

Häftad Svenska, 2018-03-17
319
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Denna bok handlar om barns känslomässiga utveckling under de tre första levnadsåren. Under den tiden är utvecklingen ovanligt snabb och genomgripande och det stöd som vården kan erbjuda föräldrar och barn är mycket betydelsefullt.

Författarna lyfter fram den forsknings- och praktikbaserade kunskap som vårdpersonal har mest nytta av. Med ett tillgängligt språk och många exempel beskriver de föräldrablivandets psykologi, hjärnans utveckling, anknytning, temperament och känsloreglering. Sedan följer mer tillämpade kapitel om barnuppfostran, familjeliv och förskola samt om vardagssituationer som föräldrar ofta söker hjälp för. Därefter beskrivs samhällets förebyggande stöd. Boken tar även upp särskilda utmaningar, till exempel för tidigt födda barn eller barn med allvarliga medicinska problem, samt föräldrar med egna psykosociala svårigheter. Avslutningsvis skildras vårdpersonalens behov av stöd för att kunna utföra sina uppgifter.

Boken är skriven för studerande eller verksamma inom mödra- och barnhälsovård, barnsjukvård och habilitering. Även yrkesföreträdare inom socialtjänst och förskola kan ha nytta av boken, liksom föräldrar. I början av varje kapitel formuleras lärandemål enligt Högskoleverkets rekommendationer.

Maria Lindh, barnsjuksköterska och vårdutvecklare, har bidragit med ett vårdperspektiv och många fallexempel. Malin Broberg, leg. psykolog, har medverkat med sin kunskap om familjer med barn som har funktionsnedsättningar.

Denna bok handlar om barns känslomässiga utveckling under de tre

första levnadsåren. Under den tiden är utvecklingen ovanligt snabb

och genomgripande och det stöd som vården kan erbjuda föräldrar

och barn är mycket betydelsefullt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att möta små barn och deras föräldrar i vården : om anknytning, utveckling och samspel
  2. +
  3. Anknytning i praktiken : tillämpningar av anknytningsteorin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Anknytning i praktiken : tillämpningar av ankny... av Anders Broberg, Pia Risholm Mothander, Pehr Granqvist, Tord Ivarsson (inbunden).

Köp båda 2 för 838 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Att möta små barn och deras föräldrar i v...