Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
250
Utgivningsdatum
2018-01-27
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
240 x 165 x 25 mm
Vikt
555 g
SAB
Dofac
ISBN
9789127822450
Ungdomar och unga vuxna : Utveckling och livsvillkor (inbunden)

Ungdomar och unga vuxna : Utveckling och livsvillkor

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2018-01-27
417
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Tiden som ungdom och ung vuxen rymmer såväl hopp och framtidsdrömmar som oro och osäkerhet. I denna grundbok fördjupas kunskapen om ungas livssituation utifrån fyra teman:

1. Utgångspunkter sammanfattar olika perspektiv på vad utveckling egentligen är samt går igenom centrala utvecklingsteoretiska synsätt, liksom teoriernas aktualitet idag.
2. Utvecklingsområden beskriver bland annat fysisk, kognitiv och socioemotionell utveckling, samt sexualitet och identitet.
3. Utvecklingskontexter behandlar centrala sammanhang för ungdomar och unga vuxna, såsom familj och jämnåriga, skola/utbildning och internet.
4. Risker och svårigheter synliggör problem som kan debutera längs vägen mot vuxenlivet, med fokus på att kunna förebygga dessa. Här berörs depression, ätstörningar, mobbning, droger och antisocialt beteende.

Författarna har mångårig erfarenhet av att forska och undervisa inom området, och är särskilt uppskattade för att presentera gedigen kunskap både tillgängligt och läsvänligt.

Boken är skriven för studerande och yrkesverksamma som träffar ungdomar och unga vuxna, såsom lärare, fritidspedagoger och fritidsledare, poliser, vårdpersonal, socionomer och psykologer, samt för föräldrar och andra som är intresserade av ämnet.

För att bättre förstå ungdomar måste man veta något om vart de är på väg och för att förstå unga vuxna måste man veta var de kommer ifrån.
Philip Hwang, Ann Frisén och Björn Nilsson
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ungdomar och unga vuxna : Utveckling och livsvillkor
  2. +
  3. Perspektiv på lärande

De som köpt den här boken har ofta också köpt Perspektiv på lärande av D C Phillips, Jonas F Soltis (häftad).

Köp båda 2 för 726 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna