Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
238
Utgivningsdatum
2019-04-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127822504
Helikopterfaktorn (e-bok)

Helikopterfaktorn E-bok

En överlevnadsguide för chefer i digitalåldern

E-bok (EPUB), Svenska, 2019-04-01

Styckköp

167

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Det nya arbetslivet mitt i en digital revolution är flexibelt, oförutsägbart och flödar över av information. Det ställer också höga krav på att chefer har rätt uppsättning psykologiska färdigheter för att hantera denna nya verklighet.

Helikopterfaktorn en överlevnadsguide för chefer i digitalåldern innehåller forskningsbaserade psykologiska lifehacks som chefer snabbt och enkelt kan omsätta i sin egen arbetsvardag. Vart och ett av tipsen kan upptagna chefer läsa och ta till sig på minuter, och sedan gå ut och testa i verkligheten.

Det kan handla om konkreta verktyg för att ta kontroll över koncentration och uppmärksamhet, undvika tankefällor, att kommunicera för att övertyga andra, att lyckas i svåra förhandlingar, att skapa högpresterande team och att över tid öka och behålla makt och inflytande. Kärnan är att träna upp sin självkännedom, få syn på sina tankeprocesser och ta kontroll över sitt beslutsfattande.

Att förstå varför människor gör som de gör är centralt för den som vill påverka. Följande enkla tankeregel kan du ta med dig om du vill ha samma analytiska synsätt som en psykolog: alla beteenden fyller en funktion för den som utför beteendet.

Kanske låter detta självklart för dig, kanske inte för mig var det i alla fall en insikt som hjälpte mig att se mönster som tidigare varit helt osynliga. Mycket av mänskligt agerande avfärdar vi till vardags som något som bara händer utan särskild anledning, ett beteende kan verka helt irrationellt och ologiskt.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Hedensjö Björn

  • Tid att leva

    Livheim Fredrik, Ek Daniel, Hedensjö Björn

    Tid att leva hjälper dig som har problem med stress att återta kontrollen över ditt liv. Du får hjälp att hantera den ofrånkomliga stress som är en del av livet ? och att förändra den stress som är möjlig att göra något åt. När kraven är många i l...

  • En perfekt natt

    Hedensjö Björn

    Varför sover vi egentligen? Hur är det möjligt att mörda i sömnen? Kan fyra timmars nattsömn räcka? Och varför är vissa drömmar så märkliga? Journalisten Björn Hedensjö har i sin jakt på den perfekta natten intervjuat världsledande sömnforskare oc...