Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2018-04-07
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Illustratör/Fotograf
Johan Jarnestad
Dimensioner
216 x 140 x 20 mm
Vikt
440 g
SAB
Doec,Rbbaa
ISBN
9789127822573

Hjärnboll : Fotbollsspelares okända intelligens

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-04-07
240
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vi talar ofta om speluppfattning eller spelintelligens - men ingen har hittills riktigt kunnat förklara vad det är. Men nu har två svenska forskare, Torbjörn Vestberg och Predrag Petrovic vid Karolinska institutet, visat hur viktig hjärnan är för att någon ska bli framgångsrik på fotbollsplanen. En del spelares hjärnor har helt enkelt en bättre förmåga att på millisekunder ta in information, processa den och sedan agera.

När Xavi och Iniesta, som under många år dominanter på storklubben FC Barcelonas mittfält, testades var deras resultat anmärkningsvärda. Det visade sig att kanske en person på tusen har samma förmågor som de spanska elitspelarna - och det kan vara en avgörande förklaring till deras succé i klubblaget och i landslaget.

I Hjärnboll beskrivs för första gången vilka särskilda hjärnfunktioner som behövs i fotboll och i många andra idrotter. Det kallas exekutiva funktioner, och är nyckeln till att förstå vad spelintelligens är. Förhoppningen är att det kan hjälpa ledare och tränare att hitta nya unga fotbollstalanger.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hjärnboll : Fotbollsspelares okända intelligens
 2. +
 3. Känslofällan : ta makten över dina känslor, tankar och ditt beteende

De som köpt den här boken har ofta också köpt Känslofällan : ta makten över dina känslor, tan... av Siri Helle (pocket).

Köp båda 2 för 329 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Hjärnboll : Fotbollsspelares okända intelligens. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket intressant bok
  Elin Lundberg, 2 juli 2018

  Både för den som är fotbollstokig och för den som är intresserad av hjärnan. Jag streckläste den på två dagar. Ett måste nu under WM!

 2. Kommentar om boken från författarna
  Anna Lickert, 15 maj 2018

  Det viktigt att understryka att boken eller författarna inte förespråkar någon form av selektering av barn baserat på kognitiv testning (som en del rykten gör gällande). Däremot förespråkar vi att barn och ungdomar får mycket speltid och spelglädje. Fotboll ska vara roligt!

  Torbjörn Vestberg
  Thomas Lerner
  Predrag Petrovic

 3. Mer än fotboll
  Stefan, 14 maj 2018

  Jag känner igen detta ifrån allt grupparbete jag gjort. Allt där en laginsats krävs. Mycket läsvärd bok som jag rekommenderar till alla ledare och lagmedlemmar.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna