Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
203
Utgivningsdatum
2018-10-10
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form) / Ulaner, Maria (form)
Dimensioner
218 x 140 x 18 mm
Vikt
435 g
SAB
Dod
ISBN
9789127822719
Självledarskap : konsten att hitta rätt i livet och på jobbet (inbunden)

Självledarskap : konsten att hitta rätt i livet och på jobbet

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2018-10-10
234
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Idag har vi allt fler valmöjligheter. Samtidigt ställs det högre krav på att vi ska ta eget ansvar och egna initiativ. Det gäller i högsta grad på jobbet men också i livet i stort. Hur blir man bättre rustad för en sådan vardag? Den här boken ger svar.

Här förklaras vad självledarskap är och hur färdigheterna kan utvecklas. Boken bygger på forskning och expertintervjuer och innehåller en mängd tips, övningar och verktyg. Den vänder sig till dig som vill:

Bli bättre på att fokusera
Blir bättre på att hantera stress
Bli medveten om dina styrkor, din kompetens och dina färdigheter
Utveckla nya sidor hos dig själv
Uppnå dina personliga mål

Med ena foten i forskningen och den andra i praktisk vardag visar Nicolas Jacquemot hur man kan bli bättre på självledarskap. Personligt och med glimten i ögat guidar han läsaren genom sju steg till ökade insikter och kunskaper.

I takt med att arbetsplatser blir mer dynamiska och yrkesroller mer flexibla så ökar medarbetarnas frihet. Men också ansvaret ökar när man ska utföra sina arbetsuppgifter på sitt eget sätt, kanske med deadlines och målsättningar som man satt själv. Samtidigt värderas teamarbete och teamkänsla högt i dagens arbetsliv. Det gör att man både behöver tänka på sina egna prestationer och att bidra till gruppen. Det är inte alltid det lättaste. Men med självledarskap blir det betydligt enklare. Att odla självledarskap är inte bara en individualistisk gärning utan även kollektivistisk sådan.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »