Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2019-10-26
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
SAB
Em.01
ISBN
9789127822726
Interkulturellt arbete i förskolan : med läroplanen som grund (häftad)

Interkulturellt arbete i förskolan : med läroplanen som grund

Häftad Svenska, 2019-10-26
289
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Ett interkulturellt samspel mellan barn, pedagoger och föräldrar är en viktig del av förskolans vardag. Alltmer betonas vikten av ett interkulturellt arbete i förskolan. Men vad innebär ett interkulturellt förhållningssätt och hur påverkar det vardagen?

Med avstamp i förskolans uppdrag och i resonemang om bland annat kommunikativa processer, jämställdhet, traditioner, religion och tidsuppfattning diskuterar författarna de centrala delarna i ett interkulturellt förhållningssätt. Utifrån händelser i förskolans vardag och med stöd i forskning ges ett flertal handfasta råd och verktyg för att ett interkulturellt arbete ska fungera fullt ut och berika verksamheten.

Boken vänder sig till alla som arbetar i förskolan, inklusive rektorer och förskollärarstudenter.

Jonas Stier är professor i interkulturella studier vid Högskolan Dalarna och Malmö universitet. Han har lång erfarenhet av utbildningar för chefer och medarbetare inom områdena interkulturalitet, mångfald och ledarskap. Bim Riddersporre är universitetslektor i psykologi med utbildningsvetenskaplig inriktning, leg. psykolog, leg. logoped, och arbetar vid institutionen för Skolutveckling och ledarskap (SOL) vid Malmö universitet.
Sagt om boken:

"Boken känns mycket aktuell och relevant i de utmaningar och möjligheter som många förskolor möter varje dag. I synnerhet i de olika exemplen och fallbeskrivningarna. Interkulturellt arbete i förskolan rymmer även diskussionsfrågor och sammanfattningar samt tips under rubriken Värt att prova. Den vänder sig till all personal i förskolan samt till rektorer och studenter."
Ulf Malmqvist, BTJ-häftet nr 1, 2020.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Interkulturellt arbete i förskolan : med läroplanen som grund
  2. +
  3. Berättande i förskolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Berättande i förskolan av Barbro Bruce, Bim Riddersporre, Polly Björk-Willén, Ulla Damber, Christian Eidevald (inbunden).

Köp båda 2 för 665 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Interkulturellt arbete i förskolan : med ...