Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
309
Utgivningsdatum
2017-12-13
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
178 g
ISBN
9789127823013
Det sötaste vi har : Om socker och växande kroppar (pocket)

Det sötaste vi har : Om socker och växande kroppar

(6 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket Svenska, 2017-12-13
79
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Vad skulle du tänka om du såg någon mata en kanin med läsk? Eller om du fick reda på att grannfamiljens mops fick glass varje fredag, godis varje lördag och gick på hundkalas varje söndag? Det finns inget djur vi skulle ge den mat som vi ger våra barn idag. De skulle bli sjuka, få hål i tänderna och ont i magen. Idag har 10 till 25 procent av alla barn oförklarliga magknip.

I Det sötaste vi har - om socker och växande kroppar berättar vetenskapsjournalisten Ann Fernholm om hur den historiskt höga konsumtionen av socker och vitt mjöl ställer till det i barnens kroppar. Det är en svindlande resa som går från lever och hjärna, till tarmar och ben. Hon visar hur de sjukdomar och problem som ökar bland barn över hela världen - astma, allergier, glutenintolerans, typ 1 diabetes, depression, fetma, autism, adhd, akne och en för tidig pubertet - går att knyta till söt och vetemjölsbaserad mat och ett stillasittande liv.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Det sötaste vi har : Om socker och växande kroppar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Viktig läsning för alla som bryr sig om sina små!
  Malin C, 16 december 2019

  Informativ, fångade och väldigt intressant. Så himla viktig information samlat i en bok. Delar om inte hela borde vara något som man ger ut på BVC i samband med träffarna där!

 2. Har rekommenderat den till barn & barnbarn
  Metformintant, 4 oktober 2018

  Mycket bra läsning, visste redan en hel del men blev påmind och uppdaterad och önskar nu att jag kan få mina barn och barnbarn att läsa den.

 3. Borde alla föräldrar läsa!
  Linda Schiffelmann, 17 april 2018

  Den här boken borde läsas av alla som skaffar barn. Tänk vad mycket lidande som så enkelt kunde undvikas, och hur mycket hälsosammare våra barn kunde växa upp om alla hjälps åt och öppnar ögonen.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Ann Fernholm