Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
181
Utgivningsdatum
2019-02-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127823105
Att sätta gränser för sig själv och andra (e-bok)

Att sätta gränser för sig själv och andra (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2019-02-01
159
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Känner du att du måste vara andra till lags? Eller har du svårt att hejda din egen ambitionsnivå? Kanske sätter du alltid andra i första rummet på bekostnad av dig själv, eller lämnar ut dig på ett sätt som känns obekvämt i efterhand? Att inte kunna sätta gränser ställer till det för oss, och är ofta grunden till att vi blir stressade eller mår dåligt.

I den här boken får du veta varför det kan vara svårt att sätta gränser och hur du blir bättre på det både gentemot dig själv och mot andra. Att sätta gränser innebär bland annat att:

- Kunna säga ifrån
- Be om det du behöver
- Ge och ta emot kritik
- Hantera konflikter
- Ställa rimliga krav på dig själv
- Kommunicera hänsynsfullt

Du får hjälp att kartlägga dina egna mönster, varvat med övningar, verktyg och fakta. Olika typer av svårigheter och färdigheter illustreras med exempel som ger igenkänning och inspiration för din förändring. Du får också tips kring hur du kan hantera både dina egna och andras reaktioner när du börjar pröva nya förhållningssätt. Målet är att du ska kunna agera mer effektivt i viktiga situationer i ditt liv med god balans mellan mod och eftertanke.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kruse Åsa

  • Lämnad

    Kruse Åsa

    Han kom hem och sa att han hade träffat en annan! Jag som trodde att han var mannen jag skulle leva med i resten av mitt liv. Känslan av total overklighet som om jag har hamnat i ett undantagstillstånd medan hela världen fortsätter runt omkring. H...

  • Tillbaka till jobbet

    Kruse Åsa

    Hur vet man vad som är lagom takt vid rehabilitering? Vilka reaktioner är vanliga? Hur ser arbetsgivarens roll och ansvar ut? Denna bok ger kunskap om hur och varför stressreaktioner och utmattningsproblematik uppkommer och hur de yttrar sig. Fram...

Bloggat om Att sätta gränser för sig själv och andra