Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
228
Utgivningsdatum
2018-05-12
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127823136
Medvetandets återkomst (e-bok)

Medvetandets återkomst E-bok

Om hjärnan, kroppen och universum

(2 röster)
E-bok (EPUB), Svenska, 2018-05-12

Styckköp

139

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Medvetandet återkomst är en berättelse om den djupaste av alla existentiella frågor: Hur kommer det sig att vi människor kan uppleva något alls, varför är vi inte zombier?

I slutet av 1990-talet slog filosofen David Chalmers och hjärnforskaren Christof Koch vad om vems teori som skulle leda till ett genombrott i forskningen om medvetandet senast år 2023. Tyvärr glömde båda med tiden bort de avgörande detaljerna om hur vinnaren skulle utses. Vadet rann ut i sanden tills vetenskapsjournalisten Per Snaprud hittade en gammal intervju bevarad på kassettband. Det här blir avstampet för författarens expedition för att ta reda på var gränserna för kunskapen om medvetandet finns idag. Genom personliga möten och våghalsigt deltagande i olika experiment bjuder han in oss till själva källorna för våra lärdomar.

Här får vi träffa flera av vår tids främsta forskare och tänkare i frågan om medvetandet. Resan börjar med ett tydligt fokus på hjärnan, från neurologi nedtecknad med hieroglyfer till den senaste tekniken för att styra utvalda nervceller i en levande hjärna med laserstrålar. Perspektivet vidgas sedan till kroppen, och vidare till hisnande tankar om medvetandet som en grundläggande egenskap i hela universum. Boken utmynnar i en relativt säker prognos om vilken av de numera världsberömda forskarna som kommer att vinna vadet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »