Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
206
Utgivningsdatum
2019-02-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127823273
Haja ADHD (e-bok)

Haja ADHD (e-bok)

om nuets förbannelse, hjärnans skärmsläckare och vikten av dagdrömmeri

(3 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2019-02-01

Styckköp

139

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Haja ADHD tar med dig på en spännande och initierad djupdykning i, inte bara hur det är vid ADHD, utan också varför.

Varför har personer med ADHD så svårt för att njuta av framtida segrar, och på vilket sätt hänger det ihop med avhoppade utbildningar och drogers lockande låga?
Är det psykedeliska drömspel som hjärnans skärmsläckare (default mode network) bjuder oss på bara ett ointressant bakgrundsbrus, eller rent av huvudpersonen i den nya tidens förståelse för vad ADHD egentligen är?
Hur kan det dagdrömmeri man tidigare trodde bara var ett meningslöst tidsfördriv nu kommit att betraktas som själva grundförutsättning för det vi kallar jag?
Hur kan jammande jazzmusiker skapa förståelse för hur grupper av hjärnregioner spelar tillsammans, men också duckar för varandra?
Hur kan ADHD vara så starkt kopplat till risker, eller rent av undergångsfaktorer, men samtidigt ha psykiatrins bästa prognos?
Hur kan ADHD-mediciner skynda på tillväxten av de regioner i hjärnan som är försenade vid ADHD, och hur kan fysisk aktivitet via delvis samma mekanismer hjälpa personer med ADHD?

Med förvånansvärd lätthet förmedlar Björn Roslund avancerad kunskap som gör skillnad i hur vi ser på och kan leva med ADHD. Boken är därför skriven för dig som själv har ADHD, anhöriga och för dig som vill lära dig mer.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Haja ADHD. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Oerhört bra!
    Mia, 21 juni 2018

    Rolig och väldigt bra förklaringar. Kändes ny och fräsch! Rekommenderas även till de som redan läst massor! Jag slukade den.

Visa alla 1 recensioner