Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2019-01-21
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Översättare
Lars Ahlström
Originaltitel
The Rediscovery of Teaching
Dimensioner
217 x 144 x 19 mm
Vikt
432 g
SAB
Ea
ISBN
9789127823594
Undervisningens återkomst (inbunden)

Undervisningens återkomst

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2019-01-21
354
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Gert J. Biesta är världens mest inflytelserika utbildningsfilosof. Enligt honom är utbildningsväsendets främsta uppgift att göra det möjligt för eleven att bli ett självständigt, fritt subjekt som kan möta omvärlden på ett vuxet sätt.

I boken Undervisningens återkomst diskuterar han graden av lärarstyrning i skolan och gör det med vad han själv kallar progressiva argument för en konservativ idé. Genom det förhållningssättet blir det möjligt att framhålla betydelsen av lärarstyrd undervisning utan att för den sakens skull sympatisera med en konservativ ideologi eller eftersträva ett kontrollsamhälle. Lärarstyrd undervisning är för Biesta inte ett självskrivet maktutövande som begränsar elevens frihet. Det är tvärtom när man blir tilltalad av sin omvärld som kan bli ett fritt subjekt och överskrida den egna världsbilden och det är här den undervisande läraren behövs eftersom denna kan utmana eleven.

Boken vänder sig främst till forskare inom pedagogik men även till verksamma lärare och lärarstudenter som är intresserade av utbildnings- och undervisningsfilosofi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Undervisningens återkomst
  2. +
  3. Från tyckare till tänkare : effektiva undervisningsstrategier

De som köpt den här boken har ofta också köpt Från tyckare till tänkare : effektiva undervisn... av Simon Hjort (häftad).

Köp båda 2 för 728 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gert J J Biesta