Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2019-11-15
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Översättare
Katarina Sjöwall Trodden
Originaltitel
What does this look like in the classroom
Dimensioner
210 x 150 x 15 mm
Vikt
340 g
SAB
Ea
ISBN
9789127823600
...och hur gör jag i klassrummet? : pedagogikforskning i praktiken (häftad)

...och hur gör jag i klassrummet? : pedagogikforskning i praktiken

Häftad Svenska, 2019-11-15
359
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Som lärare är det lätt att bli frustrerad över att pedagogisk forskning och praktik ibland känns väldigt långt ifrån varandra. Den forskning som bedrivs utmynnar ofta i fler frågor än raka svar. Hur använder jag den här forskningen konkret i undervisningen? Vad innebär den för mig i klassrummet?

...och hur gör jag i klassrummet?
Pedagogikforskning i praktiken tar fasta på den här frustrationen där de två författarna Carl Hendrick och Robin Macpherson, båda lärare med lång erfarenhet, intervjuar några av de främsta pedagogiska tänkarna idag, till exempel Dylan Wiliam, Daisy Christodoulou, David Didau och Doug Lemov. Berörda områden är bland annat bedömning, motivation, minnesträning, psykologi och lärandemyter. Frågorna som ställs är rättframma och relevanta vilket ger konkreta svar som kan användas direkt i klassrummet.

...och hur gör jag i klassrummet? vänder sig till alla verksamma lärare som söker ett handfast, helhetstäckande undervisningsstöd.

Carl Hendrick är fil. dr i pedagogik på Wellington College i England. I grunden är han engelsklärare. Robin Macpherson är historielärare och just nu vice rektor på Dollar Academy (en framstående internatskola) i Skottland. Både Carl och Robin har lång erfarenhet av läraryrket och föreläser ofta vid konferenser om skola och utbildning, till exempel researchED.
Sagt om boken:

"Frågorna och svaren i boken, i god översättning från engelska (och emellanåt är det brittiska förhållanden som skiner igenom), tror jag kan vara en inspiration i yrkesverksamheten och sporra till diskussion i arbetslagen ute på skolorna."
Linus Björk, BTJ-häftet nr 2, 2020.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. ...och hur gör jag i klassrummet? : pedagogikforskning i praktiken
  2. +
  3. Hur du får dina elever att lära sig : en visuell guide

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hur du får dina elever att lära sig : en visuel... av Yana Weinstein, Megan Sumeracki, Oliver Caviglioli (häftad).

Köp båda 2 för 708 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna