Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
107
Utgivningsdatum
2019-01-11
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
216 x 143 x 13 mm
Vikt
304 g
SAB
Oeakaa
ISBN
9789127823624
Lämnad : att överleva en oväntad separation (inbunden)

Lämnad : att överleva en oväntad separation

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-01-11
244

10% rabatt på allt med kod LUCIA23 i kassan

Gäller t.o.m. 13 december. Villkor

 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Lämnad : att överleva en oväntad separation Kan levereras innan julafton
"Han kom hem och sa att han hade träffat en annan! Jag som trodde att han var mannen jag skulle leva med i resten av mitt liv."

"Känslan av total overklighet - som om jag har hamnat i ett undantagstillstånd medan hela världen fortsätter runt omkring. Hur kan hon göra såhär mot mig?"

Att oväntat och plötsligt bli lämnad är en chockartad kris, där hela livet vänds upp och ner. Hur kan jag förstå det som har hänt? Vem är den här personen som jag trodde att jag kände? Hur blir min framtid nu?

Den här boken vänder sig till dig som går igenom den smärtsamma processen att oväntat ha blivit lämnad efter en längre relation. Den fokuserar särskilt på åldern runt 30, där ens jämnåriga ofta lever i förhållanden och börjar bilda familj. Krisen blir ofta extra svår om man själv vill ha barn. Boken är dock även aktuell i andra åldrar och livsfaser, eftersom många av krisens ingredienser är gemensamma.

Lämnad är skriven av psykologen Åsa Kruse och bygger på hennes intervjuer med personer som har blivit lämnade i 30-årsåldern. De berättar hur det gick till, hur de reagerade, vilka situationer som var svåra och vilka frågor som väcktes i olika faser. Här finns även intervjuer med några som har valt att lämna, som beskriver deras grubblerier, dilemman och svåra känslor. Åsa Kruse ger kunskap kring hur och varför man reagerar som man gör, samt stöd och råd kring hur man kan ta sig vidare och komma ut på andra sidan. För det gör man.
Sagt om boken:

"Psykologen och psykoterapeuten Åsa Kruse vänder sig till den som genomlever separation, framförallt i åldern runt 30, men även i andra åldrar. Hon skriver utifrån sin erfarenhet och kunskap samt intervjuer hon gjort med personer som blivit lämnade ofrivilligt. Boken präglas av insikt och förståelse och förmedlar hopp till den som blivit lämnad."
Håkan Stenow, BTJ-häftet nr 7 2019
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lämnad : att överleva en oväntad separation
 2. +
 3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 473 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Lämnad : att överleva en oväntad separation. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra att veta. Man är inte ensam.
  Masken, 16 september 2020

  Stärkande att veta att andra också råkar ut för personer som saknar empati.

 2. Bra handbok både för självhjälp och handledare
  Sören, 1 februari 2019

  Även om boken i första hand vänder sig till en publik runt 30 utan egna eller gemensamma barn ger den en bra handledning både för självhjälp och handledare både för den gruppen men även yngre. Den ger också en förståelse för allas reaktioner även när det gäller äldre åldersgrupper men då måste man vara medveten om att barnperspektivet saknas. Lättläst och bra strukturerad.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Åsa Kruse