Beteendedesign : Psykologin som förändrar tankar, känslor och handl (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (204.4 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Elisabeth Kuylenstierna
Utgivningsdatum
2018-04-10
Upplaga
2
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127823747

Beteendedesign : Psykologin som förändrar tankar, känslor och handl Ljudbok

(6 röster)  |   Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2018-04-10

Styckköp

169
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Beteendeekonomi, eller nudging, är ett område som blir allt större inom psykologi, ledarskap och företagande. Oavsett om målet är att få människor att godkänna organdonation, öka ditt företags närvaro på sociala medier eller att få kunder att välja grön el handlar nudging om att göra det så enkelt som möjligt för människor att röra sig i den riktning man vill att de ska. Vilka faktorer är det som driver, eller hindrar, ett beteende? Varför agerar vi människor så ofta irrationellt när vi ska fatta beslut om pengar? Och inte minst: hur kan du som läsare omsätta det här rent praktiskt?

Beteendedesign varvar insikter i psykologisk forskning från de tre fälten beteendeekonomi, inlärningspsykologi och kognitionspsykologi, med exempel på bra och dålig design. I boken lär du dig känna igen och använda dig av vanliga tankefel som påverkar oss när vi fattar beslut och du lär dig också vad det innebär att designa beteenden. Med utgångspunkt i förändringsprocessen visar författarna hur teorierna kan användas för att utforma bättre produkter, tjänster och upplevelser.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Beteendedesign : Psykologin som förändrar tankar, känslor och handl. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Beskriver beteenden men lite design
    Fraggelfoff (Stockholm), 27 juli 2019

    Relevanta studier exemplifieras för att beskriva hur vi människor tenderar bete oss när vi står inför val etc. Däremot lite om själva designprocessen. Bättre lämpad att läsa än lyssna på.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna