Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
239
Utgivningsdatum
2019-04-29
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
170 x 160 x 20 mm
Vikt
449 g
SAB
Ea
ISBN
9789127823969
Bildning och praktisk klokhet : I skola och undervisning (häftad)

Bildning och praktisk klokhet : I skola och undervisning

(1 röst)
Häftad, Svenska, 2019-04-29
369

Just nu 12% rabatt på allt! Använd kod JUNI6

Handla för minst 299 kr, t.o.m. 7 juni. Villkor

 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Bildning och praktisk klokhet i skola och undervisning handlar om att i praktiken gestalta undervisning så att den blir bildningsorienterad. Det innebär att undervisningen bidrar till elevernas känsla av meningsfullhet och upplevelse av att bli berikade, både kunskapsmässigt och personligt. Praktisk klokhet, förmågan att i en situation bidra till allas välbefinnande och växande, beskriver kärnan i vad det innebär att vara bildad.

Boken utgår från verkliga berättelser och tar upp områden som bildning och förståelse, praktisk bildning, yrkesbildning och moralisk bildning. Frågor som "Vad är en bra ledare och en bra förebild?" och "Vad är det som gör att en elev upplever skolan som meningsfull?" diskuteras. Berättelserna skildrar bland annat konfliktlösning på elevers egna villkor, hur lärare vänt utvecklingen i bråkiga klasser och vilken betydelse enkla förändringar i skolmiljön kan ha. Samtidigt beskriver boken praktiska ämnens mervärden och hur estetiska ämnen kan berika ämnesteoretiska.

Bildning och praktisk klokhet i skola och undervisning vänder sig till blivande och verksamma lärare.Lyssna på Ruhi Tyson här:

Skolverkets podcastavsnitt "Bildning genom lek och skapande i förskoleklass".
Johanna Ställbergs podcast Talking to experts, avsnitt 50: "Motivation är att se meningen".Sagt om boken:

"Med god struktur och för ämnet välanpassat språk beskrivs hur man i den teoretiska undervisningen mer bör integrera praktik för att uppnå bildningsorienterad elevutveckling."
Ulf Viklund, BTJ-häfte nr 13, 2019
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bildning och praktisk klokhet : I skola och undervisning
 2. +
 3. Vi blir det liv vi lever : en berättelse om ödet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vi blir det liv vi lever : en berättelse om ödet av Svend Brinkmann (inbunden).

Köp båda 2 för 585 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ruhi Tyson

 • Didaktik för lärande och bildning

  Jesper Sjöström, Ruhi Tyson

  Didaktik för lärande och bildning ger en bred introduktion till lärares centrala kunskapsområde: didaktiken. Bildningsperspektiv är avgörande för didaktiken - perspektiv som fokuserar på elevers upplevelser av undervisningens meningsfullhet, hur u...

 • Bildning fantasi revolt : åtta essäer om pedagogik

  Ruhi Tyson

  I BILDNING FANTASI REVOLT undersöker Ruhi Tyson i åtta inspirerande essäer förhållandet mellan bildning och utbildning, och utvecklar en syn på pedagogik som når långt utanför skolans väggar. Här lyfts lärandet som en grundläggande mänsklig relati...