Motiverande medmänskliga samtal (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
167
Utgivningsdatum
2019-08-17
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127824171
Motiverande medmänskliga samtal (e-bok)

Motiverande medmänskliga samtal (e-bok)

Att möta och motivera människor i kris

E-bok (EPUB), Svenska, 2019-08-17
139
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
I ett medmänskligt samtal är syftet att stödja och visa att det finns en annan person som bryr sig och vill lyssna, och ibland ge förslag eller råd. Boken ges ut i samarbete med föreningen Mind som förebygger psykisk ohälsa genom att erbjuda medmänskligt stöd.

Medmänskliga, motiverande samtal är skriven för alla som erbjuder stöd i korta samtal via telefon, chatt, mail, skype, sms och möten. Många dialoger och konkreta tips ger färdigheter för att som samtalsledare kunna lyssna och ställa frågor för att locka fram den andres egna resurser och förmågor samt ge stöd. Boken bygger på den väletablerade metoden motiverande samtal (MI) och är skriven av en av Sveriges främsta experter på MI, Liria Ortiz.

Liria Ortiz är leg. psykolog, leg. psykoterapeut och handleder samt utbildar inom MI. Hon har skrivit flera böcker om MI, bland annat När förändring är svårt. År 2017 fick hon Stora Psykologpriset.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ortiz Liria

  • Lyssnar din tonåring

    Ortiz Liria, Skoglund Charlotte

    Om tonårstiden är stökig och svår ? hur kan man prata med sitt barn? Lyssnar din tonåring? vänder sig till föräldrar och anhöriga som oroar sig för att kommunikationen med de växande barnen inte är vad den varit. Som ibland tänker: ?Vi som hade en...

Bloggat om Motiverande medmänskliga samtal