Utan press : Om medkänsla, prestation och stress (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (246.0 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Sofia Viotti
Utgivningsdatum
2018-08-08
Upplaga
2
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127824317
Utan press : Om medkänsla, prestation och stress (ljudbok)

Utan press : Om medkänsla, prestation och stress Ljudbok

(10 röster)  |  Läs 3 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2018-08-08

Styckköp

144

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Har du höga krav på dig själv? Är du ständigt upptagen av tankar på vad du vill eller borde göra? Har du ofta flera olika projekt igång och jobbar i ett snabbt tempo både på jobbet och hemma? Har du svårt att slappna av och ta det lugnt? Eller är du rädd för att göra fel och känner dig ofta otillräcklig?

Att prestera kan vara härligt och givande. Men när det tar över livet och allt börjar handla om att nå mål och få saker gjorda drabbas vi av stress och oro och det blir svårt att njuta av livet. Dagens krav på att prestera och jämförelser med andra gör att vi lätt dras med i en prestationshets.

I den här boken förmedlar författaren ett annat sätt att förhålla sig till prestationer och livet i stort hur medkänsla (compassion) kan hjälpa dig att leva mer anpassat efter hur din hjärna och din kropp fungerar. Du får hjälp att upptäcka dina egna prestationsmönster och möjlighet att pröva olika övningar i medkänsla, även guidade ljudövningar. Du får utforska hur du kan leva med större balans mellan prestation och vila och hur du kan få mer energi att ägna dig åt det som är viktigt för dig. Poängen är inte att helt sluta prestera, utan att drivas av lust och intresse istället för press och stress.

Boken bygger på compassionfokuserad terapi (CFT) en terapiform som fått stort genomslag i Sverige de senaste åren.

Bokens ljudövningar finns på: www.compassionportalen.se
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Utan press : Om medkänsla, prestation och stress. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Självomhändertagande
  -, 19 september 2022

  Mycket kloka ord! Bra tips och råd!

 2. Jobbig röst att lyssna på och tråkigt upplägg. Ork
  Frida , 23 juni 2020

  Ämnet är intressant men tråkigt förpackat och uppläst. Jag rekommenderar den inte.

 3. Fantastiskt o lärorikt.
  -, 16 april 2020

  Bästa boken jag har lyssnat på. Kan verkligen rekommendera den till alla som vill veta mer om sig själv o hur man reagerar på olika saker.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Sofia Viotti

 • Compassionfokuserad terapi

  Christina Andersson, Sofia Viotti

  Detta är den första svenska boken om compassionfokuserad terapi (CFT). Compassion handlar om att vara uppmärksam på lidande, sitt eget och andras, förenat med motivation att vilja lindra det. Forskning har visat att övning i compassion aktiverar s...