Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2019-01-11
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Persson, John (form)
Illustratör/Fotograf
John Persson
Dimensioner
225 x 210 x 14 mm
Vikt
476 g
SAB
Ea.01
ISBN
9789127824645
Förskoleklassens didaktik : Möjligheter och utmaningar (2:a utgåvan) (häftad)

Förskoleklassens didaktik : Möjligheter och utmaningar (2:a utgåvan)

Häftad Svenska, 2019-01-11
349
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Förskoleklassen är numera obligatorisk och läroplanen har reviderats med ett tydligare undervisningsuppdrag. Denna omarbetade andra utgåva tar fasta på dessa förändringar och ger vägledning kring vad de innebär i praktiken. Förskoleklassens didaktik möjligheter och utmaningar (2:a utgåvan) fokuserar på två ämnesområden, läs- och skrivutveckling och matematiskt tänkande, vilka tydliggörs med konkreta exempel kopplade till läroplanen.

Lärarnas utmaning i förskoleklassen är att målmedvetet planera och genomföra undervisning med en progression i det tidiga lärandet. I uppdraget ingår också att erbjuda en miljö som stimulerar till utforskande och lustfyllt lärande. Läraren bör integrera leken i lärandet och lärandet i leken, och ge uppmuntran och stöd i undervisningsaktiviteterna.

Förskoleklassens didaktik möjligheter och utmaningar (2:a utgåvan) är ett handfast undervisningsstöd och vänder sig till såväl verksamma lärare som lärarstuderande.
Sagt om boken:

"Det intressanta innehållet består av sex kapitel där bland annat allmändidaktiska frågor tas upp, olika fallbeskrivningar runt läs- och skrivutveckling och matematiklärande som länkas till läroplanen och förskoleklassens tillblivelse och ställning. Ett mycket intressant avsnitt är det som berör mötet mellan lek och lärande som problematiseras och där verksamhetens inriktning diskuteras. En mycket bra och givande bok som baseras på såväl forskning som beprövad erfarenhet."
Katharina Jacobsson, BTJ-häftet nr 7, 2019
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Förskoleklassens didaktik : Möjligheter och utmaningar (2:a utgåvan)
  2. +
  3. Ett barn har hundra språk : om skapande pedagogik på de kommunala daghemmen i Reggio Emilia, Italien. Studiehandledning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett barn har hundra språk : om skapande pedagog... av Anna Barsotti, Ingela Maechel, Karin Wallin (häftad).

Köp båda 2 för 511 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Förskoleklassens didaktik : Möjligheter o...