Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
391
Utgivningsdatum
2022-04-29
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Joachim Retzlaff
Dimensioner
234 x 150 x 30 mm
Vikt
656 g
SAB
Lz Simard, Suzanne,Qf,Ufaa.05
ISBN
9789127824669
Allt jag lärt mig av träden (inbunden)

Allt jag lärt mig av träden

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2022-04-29
249
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Sf-filmen Avatar hämtar direkt inspiration från den forskning som skogsekologen Suzanne Simard bedrivit i årtionden i Kanada och nu har hennes enastående bok Allt jag lärt mig av träden utkommit på svenska. Hon har en devis: Vi ska inte rädda träden, träden ska rädda oss."
Göran Greider, Aftonbladet

"Texterna är personliga och levande, och genomsyras av författarens
kärlek till och enorma kunskap om träden och skogen. Hennes forskning har fått stort genomslag i och utvecklat det amerikanska skogsbruket."
BTJ

Detta är inte en bok om hur vi kan rädda träden. Det är en bok om hur träden skulle kunna rädda oss. Skogsforskaren Suzanne Simards banbrytande forskning har avslöjat hur träden samarbetar och kommunicerar med och lär av varandra - i stället för som man tidigare trott, att skogen präglas av konkurrens och den starkes överlevnad.

Slutsatser som till en början blev avfärdade och rent av hånade, men som i dag ses som så självklara att de på många håll anammats av modernt skogsbruk.

I sin rika självbiografi skildrar hon sin väg till denna fascinerande upptäckt och presenterar den lika lärorikt som underhållande. Det är också en bok som handlar om att växa upp som kvinna i en mansdominerad skogshuggarfamilj, djupt inne i de täta kanadensiska skogarna, och om att som kvinna ta plats i den minst lika patriarkala ordning som präglar skogsindustrin och -akademin. Men det är också en bok om att finna tröst, visdom och balans i skogen och hos dess mäktiga Moderträd.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Allt jag lärt mig av träden
  2. +
  3. Skogslandet : en granskning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skogslandet : en granskning av Lisa Röstlund (kartonnage).

Köp båda 2 för 518 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Allt jag lärt mig av träden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mycket läsvärd!
    Odlaren, 25 juli 2022

    Mycket intressant berättelse som bakgrund till författarens forskning. Mycket märklig val av författare till det svenska förordet - förlaget drar bort mattan för sig själva och Simard.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Suzanne Simard