Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
216
Utgivningsdatum
2019-02-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127824911
Vad är queer (e-bok)

Vad är queer E-bok

(1 röst)
E-bok (EPUB), Svenska, 2019-02-01

Styckköp

152

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Efter att ha läst den här boken kommer du inte att se på världen på samma sätt igen. Queer ger redskap att ifrågasätta det vi upplever som naturligt och självklart, vare sig det handlar om genus, sexualitet eller så kallad normalitet.

Frågor som rör lhbtq-personer har på många sätt tagit steget från barrikaderna in i den etablerade offentligheten. Lagar har ändrats så att samkönade par kan gifta sig, personer som genomgår könsbekräftande kirurgi avkrävs inte längre sterilisering och lesbiska par har tillgång till insemination och assisterad befruktning. Samtidigt kvarstår stigmatisering och utanförskap. Vad är egentligen queer i dagens Sverige?

Fanny Ambjörnsson har nu uppdaterat sin lättillgängliga introduktion i ämnet. Utifrån vardagsförankrade exempel beskriver hon rörelsens politiska bakgrund, dess teoribildning och den samtida queeraktivismen. Framför allt visar hon att queer är djupt samhällsrelevant.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ambjörnsson Fanny

  • Rosa

    Ambjörnsson Fanny

    »Jag blir gladare när jag tar på mig nåt starkt. Och rosa är väldigt starkt och glatt för mig. Jag tänker att även andra blir glada när man syns eller när man har nåt fint på sig.« Rosa är en färg som väcker känslor, alltifrån vällust och begär ti...

  • Tid att städa

    Ambjörnsson Fanny

    Vi kommer inte undan städningen. Vissa städar som yrke, de flesta städar sitt hem. En del städar åt sina föräldrar eller andra släktingar. Att ha ett städat hem ger respekt och status. Själva städandet ? vare sig det gäller att ta hand om andras e...