Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
178
Utgivningsdatum
2020-03-07
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
215 x 140 x 17 mm
Vikt
318 g
SAB
Vlaaa
ISBN
9789127825109

Att insjukna i psykos : förlopp, behandling, återhämtning

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2020-03-07
255
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
En psykos är ett sjukdomstillstånd där man under perioder förlorar förmågan att korrekt bedöma verkligheten. Som drabbad och som närstående behöver man då insatser baserade på en förtroendefull relation med vården. I den här boken får du kunskap som dels hjälper dig att förstå psykostillståndet, dels vägleder dig i dina kontakter med vården. Författarna redogör med ett tillgängligt språk för symtom, diagnoser och dagens moderna psykologiska och medicinska behandlingsformer. Med flera exempel och en hoppfull grundton beskrivs vanliga tankar, känslor och frågor kring sjukdomen.

Boken är skriven för personer som insjuknat i psykos och deras närstående. Den är även en kunskapskälla för professionella som möter personer som insjuknar i psykos och den har viktiga budskap till politiker.

Sagt om boken:

Detta är en bok som verkligen behövs. Om beslutsfattare, professionella, berörda och alla med anledning att intressera sig för personer som drabbats av en psykos tar till sig bokens innehåll kommer etablerad och ny kunskap i klok förening att kunna göra skillnad i verkligheten.

Ing-Marie Wieselgren, medicine doktor, psykiater, projektchef Uppdrag psykisk hälsa, Sveriges kommuner och regioner

Du märker plötsligt att din omgivning blivit fientlig, de går inte att nå; du håller på att bli psykotisk! Kanske bland det värsta som kan drabba dig eller dina närmaste. Då är det guld värt att hitta en nyskriven, svensk bok om psykos gjord av Johan Cullberg, Maria Skott och Pontus Strålin. […] Sammantaget har bokens författare gjort en färsk genomgång av kunskapsläget om psykos/schizofreni. Det vilar en hoppfull ton av erfarenhet och optimism över texten. Många fallbeskrivningar ger texten liv. [… Boken] är lätt att förstå. Den bör finnas på enheter med psykosvård och kan förutom av oss i vården även läsas av anhöriga, patienter och intresserade.

Svante Bäck, Läkartidningen.se 18 februari 2021
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att insjukna i psykos : förlopp, behandling, återhämtning
  2. +
  3. Schizofreni : livet med en psykossjukdom

De som köpt den här boken har ofta också köpt Schizofreni : livet med en psykossjukdom av Åsa Konradsson Geuken, Sten Friberg, Ylva Wächter (häftad).

Köp båda 2 för 693 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna