Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
261
Utgivningsdatum
2020-08-28
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
235 x 165 x 20 mm
Vikt
542 g
SAB
Vlbdö
ISBN
9789127825147
XBT - existentiell beteendeterapi : livet, döden och Skinner (häftad)

XBT - existentiell beteendeterapi : livet, döden och Skinner

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2020-08-28
381
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
XBT - existentiell beteendeterapi : livet, döden och Skinner Kan levereras innan julafton
XBT, existentiell beteendeterapi, betraktar de existentiella frågorna genom KBT-glasögon. Författarna reflekterar kring frihet, ansvar och val och hur dessa begrepp kan begränsa oss eller hjälpa oss genom livet. Hur talar vi om döden, mening, ensamhet, sorg och kärlek? Hur hjälper vi våra klienter?

Boken bygger på den inlärningsteori som B.F. Skinner grundlade och som sedan utvecklats genom relationsinramningsteorin.

XBT är skriven för utbildningar i KBT och för behandlare som intresserar sig för existentiella frågor.

"Jag har längtat efter den här boken! Den är bra - ja, helt enkelt nödvändig. Jag är inbjuden till ett reflektivt samtal, snarare än till undervisning. Jag får ta del av dialoger, både med patienter och mellan författarna själva. Med fjäderlätta pennor ger de sig i kast med de tunga frågorna och hur vi som arbetar med KBT kan förhålla oss till dem. Inlärningsteorin i deras tappning får plötsligt liv, färg och nyanser."
Ur förordet av Anna Kåver, leg. psykolog, leg. psykoterapeut och författare.

Niklas Möller är leg. psykolog och verksamhetschef vid Röda Korsets behandlingscenter för krigsskadade och torterade i Uppsala. Isabel Petrini är leg. psykolog och verksam vid samma arbetsplats.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. XBT - existentiell beteendeterapi : livet, döden och Skinner
 2. +
 3. Samtalsterapi : språket som kur och krämpa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Samtalsterapi : språket som kur och krämpa av Niklas Törneke, Jonas Ramnerö (häftad).

Köp båda 2 för 714 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av XBT - existentiell beteendeterapi : livet, döden och Skinner. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. XBT ur en psykodynamikers perspektiv.
  Jeanette Åberg, 5 november 2020

  Jag har inte läst klart den än, men jag är djupt imponerad över Niklas Möllers och Isabel Petrinis bok. För mig som är psykolog och psykoterapeut med en psykodynamisk inriktning så är det jättespännande att få ta del av de teorier som används inom en annan inriktning, även om jag har förstått att Niklas Möller och Isabel Petrini också bryter ny mark inom sitt eget område.

  Jag finner det även intressant och givande att få följa med in i terapirummet och "lyssna" på de samtal som förs ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna