Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
328
Utgivningsdatum
2021-03-08
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
210 x 150 x 16 mm
Vikt
538 g
SAB
Em.02
ISBN
9789127825376
Sociala relationer i fritidshem (häftad)

Sociala relationer i fritidshem

(1 röst)
Häftad Svenska, 2021-03-08
277
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Sociala relationer a¤r ett kunskapsomra°de som alla la¤rare beho¤ver ha god teoretisk och praktisk kunskap om. Särskilt viktigt är det i fritidshemmet da¤r en betydande del av uppdraget besta°r av att skapa fo¤rutsa¤ttningar fo¤r och arbeta med elevers relationer.

Sociala relationer i fritidshemmet utga°r ifra°n elevers egna relationer till varandra, samt den betydelsefulla relationen mellan la¤rare och elever, och introducerar flera centrala aspekter av relationsskapande. Det ha¤r a¤r viktiga kunskaper da° man ska arbeta med elevers la¤rande, fo¤rebygga mobbning och skapa ett gynnsamt skolklimat.

Sociala relationer i fritidshemmet introducerar aktuell forskning och teoretiska perspektiv pa° sociala relationer. Exemplen a¤r ha¤mtade fra°n fo¤rfattarnas egen forskning om fritidshem och bero¤r omra°den som digitala verktyg, delaktighetsfra°gor, o¤verga°ngar och elevers perspektiv.

Boken riktar sig fra¤mst till la¤rare i fritidshem, samt studenter pa° grundla¤rarprogrammet med inriktning fritidshem. Den a¤r även relevant fo¤r andra grupper inom skolverksamheten, sa°som personal inom elevha¤lsa och skolledare.

"I boken betonas att det är viktigt för lärare i fritidshem att vara medveten om olika perspektiv på relationsskapande och att metoderna anpassas till olika situationer. Fritidshemmens uppdrag, villkor och olika förutsättningar diskuteras. (...) den har mycket att ge som grund för diskussioner med studenter på grundlärarprogrammet och för pedagoger på fritidshem"

BTJ-häftet nr 9, 2021
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sociala relationer i fritidshem
 2. +
 3. Läroplan för sameskolan, förskoleklassen och fritidshemmet 2011 : reviderad 2019

De som köpt den här boken har ofta också köpt Läroplan för sameskolan, förskoleklassen och fr... (häftad).

Köp båda 2 för 516 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Fritidshemmets möjligheter - Att arbeta fritidspedagogiskt

  Helene Elvstrand, Maria Simonsson, Lina Söderman Lago, Cecilia Axell, Magnus K Jansson

  Varje dag, före och efter skolan och på lov, går nästan en halv miljon svenska elever i fritidshem. På fritids träffar elever kompisar, får leka och pröva spännande aktiviteter. Att fritidshem är väl fungerande är avgörande för de många barn som t...

 • Fritidspedagogiskt lärande

  Jonas Wallman, Mikael Andersson, Åsa Anevik, Evy Dahlin, Helene Elvstrand

  Fritidspedagogiskt lärande - vad är det? När lektionerna är slut tar den viktiga fritidstiden över. I gränslandet mellan skola och hem, mellan undervisning och lek, pågår ett lärande för livet. Bokens redaktör Jonas Wallman och hans medförfattare ...