Länge leve vänner : forskning och färdigheter för att stärka dina vänskapsrelationer (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
243
Utgivningsdatum
2021-08-27
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
216 x 143 x 18 mm
Vikt
404 g
SAB
Dodf
ISBN
9789127825420

Länge leve vänner : forskning och färdigheter för att stärka dina vänskapsrelationer

(21 röster)  |   Läs 17 recensioner
Häftad,  Svenska, 2021-08-27
259
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Samlad forskning över decennier talar ett tydligt språk: Starka relationer toppar listan över vad som gör oss människor lyckliga och vad som får oss att leva längre och friskare liv. Ändå lyser böcker om hur man stärker vänskapsrelationer med sin frånvaro i bokhyllorna. I och med att samhället förändras, att vi bildar familj allt högre upp i åldrarna och att vi förblir singlar längre ökar också betydelsen av vänskapsrelationer.

Vilka byggstenar är det som skapar vänskap? Vad gör att vissa vänskapsrelationer håller över tid medan andra rinner ut i sanden? Hur kan vi fördjupa kontakten till någon vi redan känt i dagar och år? Hur kan vi hantera sprickor som uppstår i vänskap och varför är medvetenhet, mod och välvilja så viktiga för att skapa djupare kontakt?

Länge leve vänner är en motivationsbok som tar avstamp i vetenskap och forskning om vikten av vänskap och goda sociala relationer. Det är också en metodbok baserad på modern psykologi och beteendeterapi, med handfasta råd och guidade övningar för att fördjupa, vidareutveckla och värna om sina relationer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Länge leve vänner : forskning och färdigheter för att stärka dina vänskapsrelationer
 2. +
 3. Överlevare : att bli hel efter en trasig barndom

De som köpt den här boken har ofta också köpt Överlevare : att bli hel efter en trasig barndom av Elaine Eksvärd (pocket).

Köp båda 2 för 342 kr

Kundrecensioner

Det finns 17 recensioner av Länge leve vänner : forskning och färdigheter för att stärka dina vänskapsrelationer. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En förstklassig handbok i vänskap
  Therese Ernedal, 10 juli 2022

  Om vi inte tidigare har reflekterat över vikten av vänskap i våra liv, så kommer den här boken att öppna upp vår förståelse för hur betydelsefull vänskap faktiskt är - både för vår hälsa och för upplevelsen av vårt liv som genuint meningsfullt. Vänskap, ett mångfacetterat ämne som tidigare kanske verkat diffust, skildras här som något mycket konkret. Att skapa och upprätthålla goda relationer är inte en medfödd färdighet, utan något som vi behöver öva på för att bemästra.

  Boken känns... Läs hela recensionen

 2. Kanonbra!
  Caroline Edgren , 19 december 2021

  Fascinerande hur lättsmält en bok kan vara trots innehållets komplexitet och djup, riktigt imponerande! Boken är både livfull och bidrar med livfullhet. Konkreta exempel och övningar varvas med forskning, vilket gör den både intressant, tillförlitlig och tillämpbar. Känslan säger mig att oavsett om man har för vana att undersöka sina egna beteenden och intressera sig för personlig utveckling eller ej, så ger boken värdefull vägledning och inspiration. Personligen gav boken mig mycket igenkänn... Läs hela recensionen

 3. Som en glasveranda med immiga rutor
  SolveigD , 13 december 2021

  Att skapa en lugn plats att komma till, så kan man se boken "Länge leve vänner".

  Men också att få verktyg att lekfullt utforska olika relationer som kan berika ens liv.

  Bläddrar och hittar impulser och verktyg som visst kräver lite tankearbete och planering men som kittlar och väcker intresse.
  Den ger hjälp att välja prioriteringar medvetnare med fokus på välmående, lugn och lekfullhet. Och frågor att använda som sällskapsspel i olika sammanhang.
  Stort Tack till författarna!

 4. Viktig och fin läsning
  Sara Läthén, 12 december 2021

  Det var fint att dyka ner i en hel bok om vänskap. Hur viktigt det är med vänskap, hur och varför vissa vänskapsrelationer blir nära och starka. Om vikten av att vara lyhörd, öppen och sårbar - både för sig själv och sin vän. Vi får övningar, insikter och tips på hur vi kan stärka våra vänskapsband, hur vi kan hitta nya vänner och hur vi gör om vi behöver göra slut med en vän.

  Ser också fram mot att testa övningarna med vänner.

  Boken är lättläst och bra strukturerad. Rekommenderar varmt alla att läsa den.

 5. Guldgruva! Sååå livsviktig och angelägen bok!
  Anna Kebo, 7 december 2021

  Lättläst, härligt språk. Uppskattar särskilt det mycket tydliga upplägget. Proffsigt skriven! Gillar blandningen av fakta och övningar, både såna man kan göra själv och tillsammans med andra. Vilken relationsöppnare! Ser fram emot att testa fler av övningarna. Det blir liksom ett enkelt sätt att fördjupa vänskapen: "ska vi testa en övning tillsammans?" Tack Daniel, Per och Frida! Och tack Bob för ett grymt förord!

 6. Rakt in i hjärtat
  Andreas , 21 november 2021

  Överallt hör man om hur ensamhet påverkar folkhälsan negativt, men sällan läser man nåt om vänskap och dess välgörande effekter. Det känns som att författarna fyller ett viktigt hål här. Boken ger inledningsvis en lättläst kortfattad bild av både teori och forskning på vikten av vänskap, men snabbt lockas man över i att lekfullt göra övningar som går rakt på kärnan, och rakt in i hjärtat. Sårbarhet, rädsla, glädje och kärlek. Allt blandas och jag vill inte sluta läsa, samtidigt som jag vill s... Läs hela recensionen

 7. Givande, välskriven och makalös rent av!
  Elin, 18 oktober 2021

  Sanslöst välskriven bok med så många intressanta, lärorika, utvecklande och givande perspektiv som fördjupat både relationen till mig själv och mina vänner. Att vänskap var viktig visste jag sen innan, men kraften i att inse hur livsavgörande de är för våra liv, lycka och välmående kunde jag knappt föreställa mig. Fantastisk bok som jag önskar att alla tar sig tiden att läsa. Det är kanske en av de bästa investeringarna du kan göra i ditt liv. En otrolig eloge till författarna. TACK.

 8. Utmanande och väldigt bra
  Henrik, 10 oktober 2021

  En bok som ställer vissa krav på en själv, man behöver tänka efter och våga se på saker som ibland är jobbiga att se, men också en hel del tips och spännande forskning som klargör saker jag funderat på länge. Utmanande i början men väldigt givande. Har bara kommit några kapitel in och gjort några övningar med en vän, häftigt vilka intressanta o givande diskussioner det ledde in på. Ser fram emot att läsa klart den.

 9. En utmärkt handbok i vänskap
  Hans H (Stockholm), 8 oktober 2021

  Detta är en mycket välskriven och tydlig bok, både språkligt och strukturellt. Det är ett nöje att läsa det eleganta språket. Boken börjar med lättillgängliga teoretiska och vetenskapliga beskrivningar av ämnet, men övergår alltmer till en praktisk handbok med massor av övningar ämnade att utveckla vänskapsrelationer. Den är absolut värdefull för alla som vill skaffa fler vänner och/eller vill utveckla existerande vänskapsrelationer, men kanske är den ännu mer ämnad för ledare och deltagare i terapeutiska övningar.

 10. Grym bok!
  Julia, 1 oktober 2021

  Otroligt välskriven bok om något av det som är allra viktigast för oss människor för att må bra: vänskap. Innehåller en mängd forskning bakom vänskap, tips för att kartlägga sin vänskapssituation, sätta upp mål och konkreta övningar för att fördjupa sina relationer. Vare sig man vill ha tips för att skaffa nya vänner eller fördjupa de relationer man har, kan jag högt rekommendera denna bok. Jag känner mig väldigt taggad och har fått ny energi till att förfina mina relationer efter att ha läst denna bok!

 11. Resa i och med mig själv
  Pirkko Lindsäter, 1 oktober 2021

  Lättläst, välskriven, bra bok som varvar teori och praktik på ett utmärkt balanserat sätt. Det är en resa i och med mig själv. I spegling med vänner gm övningarna utvecklar vi vänskapen.
  Som 70+ är det ett spännande äventyr då vänner är en allt viktigare ingrediens när dagar skall fyllas med trevliga upptåg och barnbarnen inte längre i skriande behov av sina mor- och farföräldrar.
  Jag ger boken högsta betyg och hoppas att många kommer att läsa den även i vår ålder.

 12. Nyttig och djupsinnig!
  Nina, 1 oktober 2021

  Boken ger dig guidning, verktyg och en inre resa. Forskning varvat med spännande övningar gör att man vill läsa mer och ringa över vänner. Kan starkt rekommendera denna bok för dig som vill fördjupa dina vänskapsrelationer eller kanske bara få en tankeställare.

 13. Viktig bok
  Elin Gustavsson, 19 september 2021

  Väldigt bra bok! Mycket bra tips på hur man fördjupar och förbättrar sina vänskapsrelationer i kombination med övningar man kan göra själv eller tillsammans med vänner. Vissa roliga övningar för festen , andra övningar lite mer intima där man får öva på att visa sig sårbar. Allt väldigt spännande. Var beredd på en inre resa när du läser den. Man får nycklar och verkyg till att skapa goda nära relationer. Man belyser hinder som kan stå i vägen och hur man kommer över dem. Boken inleds med alla... Läs hela recensionen

 14. Användbart om vänskap - i teori och praktik
  Sara Norrby Wallin, 19 september 2021

  En användbar bok för många olika människor: den som tycker det är riktigt klurigt att få till bra vänskapsrelationer, den som har gott om relationer som man vill fördjupa och den som på ett eller annat sätt jobbar professionellt med människors relationer.

  Jag gillar verkligen den genomgående tonen i boken. De teoretiska delarna är lättlästa samtidigt som de "mjukare" delarna är sakliga och välgrundade, med användbara övningar och träffande personliga exempel. Boken kombinerar värme ... Läs hela recensionen

 15. Tankeväckande bok för att utforska vänskap
  Paulina Nordebrand, 6 september 2021

  Denna bok fick mig att tänka till kring vilka vänner jag har, varför jag umgås med just de, hur umgänget ser ut och hur jag vill vara som vän. Författarna erbjuder ramar och underlag för reflektion kring frågor såsom "Om du har eller har haft någon särskilt god vänskapsrelation vad är, eller vad var utmärkande för den?". När tankarna snurrat färdigt finns olika verktyg att använda för att rikta och fördjupa vänskapen utifrån aktivt formulerad intention.

  Med andra ord ett aktuellt oc... Läs hela recensionen

 16. Fantastiska övningar och tips!
  Ragnar Bern, 31 augusti 2021

  Träffade två vänner igår och tillämpade ett enkelt knep från boken och tyckte det blev stärkande för relationen, så jag vill mest säga tack för att ni författat en bok som faktiskt gör skillnad. Vissa av övningarna kräver nog att jag är på mitt modigaste humör, men det är också dessa övningar som jag allra mest ser fram emot att få testa i framtiden. Boken har också stärkt min tro på att något av det mest värdefulla i livet aldrig finns längre än ett telefonsamtal bort - mina vänner.

 17. Många "aha-upplevelser"!
  Malin Hedeboe, 30 augusti 2021

  Detta är verkligen en bok jag kan rekommendera! Jag brinner för personlig utveckling, men har tröttnat på "tunga" böcker med pekpinnar och alltför akademiska texter. Den här boken bottnar i gedigen kunskap och forskning, men är ändå lättläst och full av relaterbara exempel och bra övningar. Mycket igenkänning och en hel del "aha-upplevelser" genom bokens gång. Jag kommer absolut dra nytta av det jag lärt mig och ser fram emot att göra några av övningarna med vänner!
  Boken är dessutom en perfekt present till en god vän!
  LÄS DEN!

Visa alla 17 recensioner

Fler böcker av författarna