Klimatpsykologi : hur vi skapar hållbar förändring (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
291
Utgivningsdatum
2019-10-25
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
235 x 160 x 19 mm
Vikt
600 g
SAB
Do
ISBN
9789127825574

Klimatpsykologi : hur vi skapar hållbar förändring

(5 röster)  |   Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2019-10-25
246
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"...en handbok i att överleva sin egen klimatångest"
Aftonbladet

...en praktisk guide hur vi gemensamt kan och bör kanalisera denna kollektiva ångest, och här kombineras uppriktig klarsynthet med en krispig tillgänglighet och tillämpbarhet.
Dagens Nyheter

Lyssna på Klimatpsykologipodden

Klimatpsykologi visar hur vi med kunskap om människans beteenden, känslor och perception – och med kunskap om hur vi organiserar oss och samarbetar – kan hitta verktyg för ett mer hållbart och effektivt klimatarbete.

Det här är boken för dig som vill agera aktivt för klimatet, i din roll som ledare, beslutsfattare och medmänniska. Den är för dig som är engagerad i miljörörelsen, för dig som har en position i samhället med möjlighet att påverka och för dig som själv börjat göra förändringar men är frustrerad över att kompisarna eller politikerna inte gör sin del.

Klimatpsykologi ger övergripande förståelse och handlingsplan för hur vi kan agera mer effektivt i klimatfrågan och skapa goda förutsättningar för ett hållbart samhälle.

Kali Andersson är leg.psykolog, miljöaktivist och permakulturdesigner.

Frida Hylander är leg. psykolog, STP-psykolog i klinisk psykologi och fil. kand. i Humanekologi.

Kata Nylén är leg. psykolog, STP - psykolog i organisationspsykologi, utbildad handledare och OBM-certifierad (Organisational Behavior Management).

Presscitat:
Klimatpsykologerna visar i sin bok hur vi i dag silar mygg och sväljer kameler. Att anstränga sig kring petitesser medan hela ens livsvillkor är direkt klimatdestruktiva är att leva i stor villfarelse, som inte minst blir farlig då den riskerar ge en massa människor gott samvete som egentligen inte borde ha det.
Dagens Nyheter

"Klimatpsykologi" bjuder här på många matnyttiga insikter och boken bör kunna fungera väl som diskussionsunderlag, inte minst för olika typer av ledningsgrupper. Känslan av angelägenhet går heller inte att ta miste på hos de tre klimatpsykologerna.
Svenska Dagbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Klimatpsykologi : hur vi skapar hållbar förändring
 2. +
 3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 495 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Klimatpsykologi : hur vi skapar hållbar förändring. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bästa kursboken på länge
  A. C., 8 april 2024

  En bra och praktisk bok om hur man kan tänka och arbeta för ett bättre klimat. Mycket är dessutom applicerbart på alla andra typer av beteendeförändringar.

 2. Hur talar vi egentligen om klimatkrisen?
  Kristina Bergman, 21 oktober 2020

  Vi behöver alla följa information och förstå fakta om klimatet. Men denna bok hjälper oss också att förstå och acceptera varför det är så svårt att allmänt inse, acceptera och handla utifrån att vi befinner oss i en kris. Hur vi till och med lurar oss själva genom att göra något litet bra och med det tror att vi kan slå oss till ro och låta någon annan sköta resten. Boken normaliserar undvikande, dåligt samvete och skam som vi kan få istället. Det är så vi människor ofta fungerar när det blir... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Klimatpsykologi

  Kali Andersson, Frida Hylander, Kata Nylén

  Klimatpsykologi visar hur vi med kunskap om människans beteenden, känslor och perception och med kunskap om hur vi organiserar oss och samarbetar kan hitta verktyg för ett mer hållbart och effektivt klimatarbete. Det här är boken för dig som vill ...