Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
417
Utgivningsdatum
2019-08-17
Upplaga
4
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Svedberg, Maria (form)
Dimensioner
233 x 165 x 30 mm
Vikt
830 g
SAB
Dofa
ISBN
9789127826977
Utvecklingspsykologi - 4 uppl. (häftad)

Utvecklingspsykologi - 4 uppl.

(11 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2019-08-17
465
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Utvecklingspsykologi beskriver centrala aspekter av den fysiska, kognitiva och socioemotionella utvecklingen genom hela livet: från fostertiden, spädbarnsåren, förskoleåren, tidiga skolår, ungdomsåren och till vuxen ålder. Vardagsnära exempel och många illustrationer levandegör innehållet, skapar förståelse och visar hur kunskapen kan tillämpas.

Denna fjärde utgåva är kraftigt reviderad och uppdaterad bland annat med kunskap om olika typer av familjekonstellationer och kontexter, könsidentitet och nya rön inom neuropsykologi och genetik.

Boken riktar sig till studerande och verksamma inom områden där kunskap om individens utveckling behövs såsom förskola, skola, hälso- och sjukvård, psykiatri och socialtjänst.

Philip Hwang är professor i tillämpad psykologi vid Göteborgs universitet, leg. psykolog och leg. psykoterapeut. Hans forskning handlar främst om barns, ungdomars och unga vuxnas psykologiska utveckling. Björn Nilsson är beteendevetare och är internationellt verksam inom grupp- och ledarutveckling. Hans forskningsområden har varit socialpsykologi, samtalsanalys och social rättvisa.

De har skrivit flera uppskattade böcker om barns och ungas utveckling.

Sagt om boken

"Det är en mycket bra och komplett bok som riktar sig till både studenter och yrkesverksamma inom yrken där denna kunskap behövs. [...] Boken ger en grundlig genomgång av teorier, olika sätt att se på utveckling samt att mäta och strukturera den. En gedigen referenslista ingår."
Airi Kärkkäinen Karlsson, BTJ-häftet nr 20, 2019.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Utvecklingspsykologi - 4 uppl.
 2. +
 3. Anknytningsteori

De som köpt den här boken har ofta också köpt Anknytningsteori av Anders Broberg, Pia Risholm Mothander, Pehr Granqvist (inbunden).

Köp båda 2 för 1071 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Utvecklingspsykologi - 4 uppl.. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Väldigt övergripande
  Louise Astersten, 21 november 2023

  Väldigt övergripande och väl knapphändig på universitetsnivå. Ändå allmängiltiga och redogör för viktiga perspektiv inom utvecklingspsykologi. Kan rekommenderas som ett alternativ på svenska.

 2. Bra köp.
  Elisabeth Carlsson Hansson, 20 januari 2021

  Bra upplagd text som flyter lätt och är skriven på ett lättfattligt sätt. Ämnet är intressant och aktuellt för mer än min utbildning.

 3. Mångsidigt
  Kurt Arne Wallbom, 27 januari 2020

  Boken omfattar i stort sett alla aspekter på sitt ämne och är väl något av ett "standardverk"
  Lättläst- litet av en "vardagsklinisk" handbok

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna