Hävstångsledarskap (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
186
Utgivningsdatum
2020-05-16
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127827080
Hävstångsledarskap (e-bok)

Hävstångsledarskap E-bok

Små beteenden med stor betydelse

E-bok (EPUB), Svenska, 2020-05-16
152
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Som ledare är du enormt betydelsefull. När du gör små, väl anpassade förändringar i ditt eget beteende, ger det stora och positiva effekter för hur dina medarbetare trivs och presterar vi kallar det hävstångsledarskap. Men hur vet du vilka förändringar som är viktigast att fokusera på?

Författarna beskriver hur du i dialog med dina medarbetare kan:
utveckla tillitsfulla relationer hävstångens bas.
skapa spelregler för bättre samarbete.
klargöra förväntningar för bättre prestation.
leta efter guldkornen och tygla impulsen att korrigera.
lyfta fram berättelser om vad ni gör och vart ni är på väg.

Det här en praktisk bok för dig som snabbt vill komma igång och se resultat. Tack vare författarnas erfarenhet av förändringarbete i många olika organsiationer är den fylld av användbara exempel och konkreta tips på saker att pröva hävstångsbeteenden. De visar hur förändringar blir möjliga och lustfyllda att genomföra.

Maria Forsgren och Annika Strömsten är konsulter verksamma inom ledarutveckling och förändringsarbete. De hjälper organisationer inom tillverkningsindustri, detaljhandel, tjänsteföretag och offentlig verksamhet att nå resultat genom hållbara beteendeförändringar. Båda författarna är legitimerade psykologer och certifierade konsulter inom OBM (Organizational Behavior Management) med olika vidareutbildningar inom förändringsarbete, projektledning, ekonomi och facilitering.

Sagt om boken:
"En konkret uppslagsbok med viktiga saker att tänka på som chef. Jag kommer återkomma till den för inspiration både i arbetslivet och privat, samt för att påminna mig själv om hur små beteendeförändringar kan få stor betydelse!"
Jessica Forsberg, senior manager CAD & vPDM Scania

"På ett kreativt och annorlunda sätt beskriver författarna hur man kan utveckla sitt ledarskap. Extra värdefullt är de många konkreta exempeln och ett tydligt fokus på vilka beteenden som är viktigast att utveckla som ledare. Ännu en styrka är förslagen på hur man kan träna de nya färdigheterna."
Rolf Olofsson, leg. psykolog, organisationskonsult och expert inom organizational behavior management (OBM).
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »