Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2020-04-04
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
210 x 150 x 12 mm
Vikt
272 g
SAB
Em.02
ISBN
9789127827165
Perspektiv i fritidshem (häftad)

Perspektiv i fritidshem

Häftad Svenska, 2020-04-04
257
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Perspektiv i fritidshem beskriver hur en och samma händelse i fritidshemmet kan betraktas och förstås på flera sätt beroende på vetenskapligt perspektiv. Vart vi riktar blicken är avgörande för vad vi får syn på, vilket också påverkar hur vi väljer att handla. Att se på samma händelse utifrån olika perspektiv hjälper oss att i högre grad förstå vad som pågår i fritidshemmet, hur barns och personals ageranden påverkar varandra samt hur olika beteenden får effekter i verksamheten.

Perspektiv i fritidshem inleds med ett fiktivt fritidshemsråd med barn och personal. Utifrån detta tänkta samtal går författaren igenom teoretiska vetenskapliga perspektiv med relevans för fritidshemmets praktik. Vad händer med samtalet och personerna när vi utgår från exempelvis ett barndomssociologiskt, socialkonstruktionistiskt, läroplansteoretiskt eller diskursanalytiskt perspektiv?

Perspektiv i fritidshem riktar sig främst till blivande grundlärare med inriktning mot arbete i fritidshem, som bland annat kan ha stor nytta av boken för att reflektera kring fritidshemmets verksamhet och i valet av vetenskapligt perspektiv till examensarbetet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Perspektiv i fritidshem
  2. +
  3. Fritidshemmets pedagogiska uppdrag : undersökande, estetiska och ämnesövergripande arbetssätt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fritidshemmets pedagogiska uppdrag : undersökan... av Marie-Louise Hansson Stenhammar (häftad).

Köp båda 2 för 566 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »