När livet svänger : för föräldrar till barn och unga med diabetes (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
298
Utgivningsdatum
2020-11-10
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Illustratör/Fotograf
Airi Iliste
Dimensioner
235 x 160 x 23 mm
Vikt
620 g
SAB
Veod
ISBN
9789127827172

När livet svänger : för föräldrar till barn och unga med diabetes

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2020-11-10
315
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
”Det gick långsamt upp för mig: Att vi har ett barn som inte är friskt. Att det är livslångt. Att det är livshotande. Nu flera år senare är vi trötta och luttrade. Samtidigt är det som om diabetesen gjort oss uppmärksamma på livets värde. Det låter klyschigt, men det är så.”

Vi är diabetesföräldrar – och psykologer. Vi har skrivit den bok vi själva har saknat, en bok om hur diabetes påverkar oss som är föräldrar, våra familjer och livet i stort – och hur vi kan göra för att orka. Vi vill också att till exempel närstående eller vårdpersonal ska få en större förståelse för hur det är att leva med diabetes och vad som kan vara hjälpsamt.

När livet svänger tar sin början i sjukdomsdebuten och beskriver sedan hur barnets diabetes påverkar relationen till omvärlden, föräldraskapet, arbetslivet, skolan, relationer och vår egen hälsa. Vi tar upp förhållningssätt och strategier för ökad livskvalitet och hållbarhet. Bokens många exempel baserar sig på intervjuer och dialoger vi haft med andra diabetesföräldrar.

Vi hoppas att den här boken ska bidra med tröst, igenkänning och med ett och annat praktiskt tips.

Isabel Petrini & Mimmie Willebrand

Isabel Petrini är leg. psykolog och mamma till fyra barn, varav ett har diabetes. Mimmie Willebrand är leg. psykolog, professor i medicinsk psykologi och mamma till tre barn, varav två har diabetes.

Sagt om boken

”Förutom föräldrar bör alla medlemmar i diabetesteam läsa boken. Man behöver inte vara vän med diabetes, men man ska kunna leva ett lyckligt liv trots diabetes. Den här boken kommer hjälpa många en god bit på vägen!”
Ur förordet av Johnny Ludvigsson, barndiabetesläkare sedan 50 år, grundare av och ordförande i Barndiabetesfonden

”När livet svänger är nästan 300 sidor idérik, inspirerande, relevant och berörande läsning […] Tio kapitel förmedlar insikter och lärdomar, ymnigt illustrerade av verkliga citat att reflektera över och applicera på många av vardagens småproblem och på de stora tankarna om liv och död, skuld och sorg, uppgivenhet och hopp. […] Tipsrutor, checklistor, och digitalt extramaterial ökar användbarheten ytterligare.”
Christian Olsson, BTJ-häftet nr 2, 2021
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. När livet svänger : för föräldrar till barn och unga med diabetes
 2. +
 3. Typ 1 diabetes hos barn, ungdomar och unga vuxna : hur du blir expert på din egen diabetes

De som köpt den här boken har ofta också köpt Typ 1 diabetes hos barn, ungdomar och unga vuxn... av Ragnar Hanås (inbunden).

Köp båda 2 för 731 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av När livet svänger : för föräldrar till barn och unga med diabetes. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Rak och ärlig
  Annica Ehn, 1 februari 2022

  Har ett barnbarn på 4 år som nyss debuterat med Diabetes 1.
  Ville så snabbt som möjligt få information om ALLT.
  Den här boken är mycket informativ. Undanhåller inget. På gott och ont.....Den sanna verkligheten gör ont. Dock skönt med alla inlägg från föräldrar med erfarenhet.

  Lusläste första delen av boken. Ögnade mest andra halvan av boken då det mest vände sig till föräldrarna och deras känslor o upplevelser.

  Kan varmt rekommendera denna bok. När det svänger...;(

 2. Om att leva med barn med typ1 diabetes
  Ottilia, 23 april 2021

  Fantastiskt bra bok som beskriver livet för föräldrarna och barnen med typ 1 diabetes. Tips och hög igenkänningsfaktor; känner mig sedd, bekräftad och utmanad när jag läst den. Författarna är psykologer och själva diabetesföräldrar. Sjukvårdspersonal, beslutsfattare och försäkringskassans handläggare, som kommer i kontakt med föräldrar till barn med diabetes, borde alla läsa den.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna