Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
395
Utgivningsdatum
2021-04-14
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
238 x 165 x 33 mm
Vikt
889 g
SAB
Eaaa
ISBN
9789127827301
Hållbar bedömning : bildning, välbefinnande och utveckling i skolans bedömningsarbete (inbunden)

Hållbar bedömning : bildning, välbefinnande och utveckling i skolans bedömningsarbete

Inbunden Svenska, 2021-04-14
275
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Den utbildningsvetenskapliga kärnan, UVK, är gemensam för alla lärarstuderande i Sverige och ska innehålla de grundläggande kunskaper och färdigheter som blivande förskollärare och lärare behöver. Den fungerar därmed som en gemensam bas och utgör i förlängningen grunden för ett gemensamt professionsspråk.

Kursboken Hållbar bedömning bildning, välbefinnande och utveckling i skolans bedömningsarbete riktar sig i första hand till lärarstuderande, men kan även med fördel läsas av verksamma inom de olika nivåerna i det svenska utbildningssystemet. Boken täcker in följande delar av den utbildningsvetenskapliga kärnan:

Vad är bedömning?
Vilka kunskaper kan mätas?
Hur kan kunskaper mätas?
Hur har olika prov- och mätmetoder utvecklats?
Vad är skillnaden mellan att mäta individens och systemets prestationer?

Dessutom fokuserar boken Hållbar bedömning på lång- och kortsiktiga konsekvenser av kunskapsbedömningar för såväl elevers som personals bildning och välbefinnande, samt för skolans utveckling.

Åsa Hirsh är docent i pedagogik vid Göteborgs universitet, med mångårig erfarenhet av lärarutbildning och fortbildning av lärare och rektorer. Hirsh har lett och deltagit i flera forskningsprojekt kring bedömning och skolutveckling. Christian Lundahl är professor i pedagogik vid Örebro universitet, med många års erfarenhet av arbete inom lärarutbildning och skolutveckling. Lundahl har lett flera forskningsprojekt kring kunskapsbedömning.
Sagt om boken:

"Samtliga kapitel är väl grundade teoretiskt och i några avsnitt ges exempel från forskarnas egna studier. Genom att samla så många olika perspektiv på bedömning utgör boken ett mycket värdefullt bidrag till fältet. Helhetsbetyg: 5."
Marie Leijon, BTJ-häftet nr 12, 2021
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hållbar bedömning : bildning, välbefinnande och utveckling i skolans bedömningsarbete
  2. +
  3. Lärares bedömningsarbete : Förutsättningar, villkor, agens

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lärares bedömningsarbete : Förutsättningar, vil... av Viveca Lindberg, Inger Eriksson, Astrid Pettersson, Päivi Atjonen, Gustaf B Skar (häftad).

Köp båda 2 för 667 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna