För mycket för ofta : effektiva metoder för måttligt drickande (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2020-07-21
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
229 x 155 x 16 mm
Vikt
474 g
SAB
Ohia
ISBN
9789127827448
För mycket för ofta : effektiva metoder för måttligt drickande (häftad)

För mycket för ofta : effektiva metoder för måttligt drickande

(2 röster)
Häftad Svenska, 2020-07-21
144
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Onsdagsdrink och fredags-AW, middagar, bröllop och födelsedagar - i så många olika sammanhang firar och festar vi med ett glas i handen och det är lätt att det blir för mycket och för ofta.

Den här boken är skriven för dig som funderar på om du kanske skulle må bra av att dricka mindre och innehåller en metod som har visat sig fungera för andra.

De allra flesta som börjar fundera över sin egen konsumtion vet ganska väl varför de inte känner sig helt nöjda. Men de vill också få reda på hur det egentligen står till med alkoholkonsumtionen. Vad är normalt? Hur vet man att man har problem? För många fungerar det att dra ner på sitt drickande utan att behöva sluta helt med alkohol.

Genom att kartlägga risksituationer, att dricka mindre när man dricker, att sätta tydliga mål för konsumtionen och registrera hur mycket och i vilka situationer man dricker är det möjligt att förändra sina alkoholvanor.

Anders Hammarberg är beteendevetare, leg. psykoterapeut och docent vid Karolinska institutet. Han kombinerar forskning, utbildning och kliniskt arbete och har även flera expertuppdrag.

Karin Romberg är leg. psykolog och doktorand vid Karolinska institutet och arbetar kliniskt på Mottagningen för alkohol och hälsa i Stockholm.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. För mycket för ofta : effektiva metoder för måttligt drickande
 2. +
 3. Hon, han och hjärnan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hon, han och hjärnan av Markus Heilig (inbunden).

Köp båda 2 för 384 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Åter till kontrollerat drickande : en handbok för kliniker

  Anders Hammarberg, Sara Wallhed Finn

  Trots att det i över 50 år varit känt att alkoholberoende personer kan återgå till kontrollerat drickande är detta okänt för många, både bland folk i allmänhet men också bland kliniker. Inom vården erbjuds i liten utsträckning behandlingsmetoder f...

 • Kohtuudella

  Anders Hammarberg, Karin Romberg

  Alkoholi liitetään usein yhdessäoloon, ruoanlaittoon, juhlapäiviin ja vapaa-aikaan. Kun puhumme alkoholista, nostamme helposti esiin sen myönteiset vaikutukset, sivuuttaen sen roolin merkittävänä fyysisten ja psyykkisten sairauksien aiheuttajana. ...