Psykopaten : verkligheten bortom myten (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (110.0 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Ellen Jelinek
Utgivningsdatum
2019-10-25
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127827523
Psykopaten : verkligheten bortom myten (ljudbok)

Psykopaten : verkligheten bortom myten (ljudbok)

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2019-10-25

Styckköp

152

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
I media:
"Vi vill sprida modern kunskap om psykopatibegreppet och diskutera vart vi tror att det är på väg i framtiden"
Modern Psykologi, september 2019

"Sanningen är att alla mördare inte är psykopater, och alla psykopater är inte mördare. Vi kan alla också bära på psykopatiska drag, som att vara orädd, kylig eller ha hög stresstålighet"
Intervju i podcasten Lära från lärda, september 2019

Aktuella event och press på bokens egna hemsida

Boken presenterar aktuell forskning och fakta om psykopati och utforskar psykopatins komplexa sidor. Det handlar bland annat om känslokyla hos barn och ungdomar, om hjärnans belöningssystem, om psykopaters oräddhet, extrema stresstålighet och bristande impulskontroll samt om varför man faktiskt kan attraheras av psykopater.

Med illustrativa exempel visar författarna hur psykopati och oförmågan att bry sig om andra människor och samhällets normer kan yttra sig hos kriminella, i arbetslivet och i vardagen.

Psykopaten är skriven för alla som vill förstå psykopati och är extra användbar för verksamma inom rättsväsende, ungdomsvård, socialtjänst samt hälso- och sjukvård.

Karolina Sörman är medicine doktor, forskare vid Centrum för psykiatriforskning, Karolinska institutet och enhetschef för Fortbildningen vid Centrum för psykiatriforskning. Hon forskar bland annat om känslokyla och psykopatiska drag i ungdomsgrupper.

Marianne Kristiansson är leg. läkare och specialist inom rättspsykiatri. Hon är avdelningschef och överläkare på Rättsmedicinalverket samt adjungerad professor vid Institutionen för klinisk neurovetenskap, Karolinska institutet. Hon forskar bland annat om riskbeteende i samhället.

Sagt om boken:

"Boken är tvärvetenskaplig och väl förankrad i aktuell forskning. Fallbeskrivningar av fiktiva personer samt åtskilliga faktarutor bidar till ökad förståelse av det komplexa begreppet psykopat. Boken är mycket överskådlig och klargörande, till gagn för såväl professionella som den intresserade allmänheten."
Lektör Maria Fridstjerna, BTJ-häftet nr 21, 2019.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Psykopaten : verkligheten bortom myten. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Läsvärt
    -, 22 augusti 2020

    Boken täcker en lucka i den vetenskapliga litteraturen kring ett heterogent mänskligt fungerande. Begreppet "psykopati" används i vardagen slentrianmässigt på alla personer med ondskefulla avsikter, där boken spelar en viktig roll i att utbilda, informera och förklara begreppets vetenskapliga innebörd på ett lättförståeligt sätt. Borde läsas av alla som arbetar kliniskt inom psykiatrin och rättsväsendet.

  2. Bra bok
    Madeleine, 14 juli 2020

    En insiktsfull bok ur ett vetenskapligt perspektiv. Mycket intressant och läsvärd

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna