Ungdomar och identitet (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2019-10-04
Upplaga
2
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
250 x 130 x 13 mm
Vikt
334 g
SAB
Dofac,Oabkba
ISBN
9789127827578
Ungdomar och identitet (häftad)

Ungdomar och identitet

Häftad Svenska, 2019-10-04
368
Skickas inom 10-15 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Häftad utgåva av originalutgåva från 2006

Ungdomsåren är en omstörtande tid i en människas liv. Utvecklingen såväl den inre som den yttre går oerhört snabbt. Från barn till vuxen på några få år! Tonåringar blir klokare, mera sofistikerade och bättre på att fatta egna beslut.

Vem är jag? Vem kommer jag att bli? Vad gör mig till en unik individ? Detta är några av de frågor som är centrala när det gäller identiteten. Vissa av dem brottas man med hela livet, men de är kanske som mest aktuella i de unga vuxenåren.

Antologin Ungdomar och identitet belyser ungdomars identitetsutveckling ur ett både psykologiskt och ett socialkonstruktivistiskt perspektiv. Bland kapitelförfattarna kan nämnas James Marcia (en av de verkliga internationella tungviktarna inom utvecklingspsykologin), Jane Kroger (mycket framstående forskare och professor i psykologi), samt NoK-författarna Björn Wrangsjö (Tampas med tonåringar och Tonårstid) och Thomas Johansson (Makeovermani). Boken riktar sig främst till högskolestuderande inom psykologi, sociologi, pedagogik och genusvetenskap.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ungdomar och identitet
  2. +
  3. Ungdomar och unga vuxna : Utveckling och livsvillkor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ungdomar och unga vuxna : Utveckling och livsvi... av Philip Hwang, Ann Frisén, Björn Nilsson (inbunden).

Köp båda 2 för 751 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Ungdomar och identitet