Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
125
Utgivningsdatum
2020-11-16
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Lillvist, Anne (förf.)
Dimensioner
225 x 193 x 9 mm
Vikt
314 g
SAB
Eab.01
ISBN
9789127827943

Rum i förskolan : för barns lek och lärande

Häftad,  Svenska, 2020-11-16
336
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vad säger då forskningen om hur förskolans rum och möbler kan anpassas efter barnens och verksamhetens behov?

Boken beskriver, förutom forskning om rum i förskolan, hur barn kan involveras i processer som handlar om rum och förändring, och hur barns upplevelser av rum kan te sig. Utifrån tolv handfasta och inspirerande råd beskriver författarna hur rum kan utformas och hur möbler kan designas för en inbjudande och inkluderande förskola med lärande och lek i fokus.

Den här boken vänder sig till dig som förskollärare eller rektor i förskolan. Men även du som arbetar i skolan, leder pedagogiska utvecklingsarbeten eller ritar och designar förskolor, får här vägledning i hur rum som går i linje med styrdokument och pedagogik kan utformas.
Det här är en viktig och mycket läsvärd bok som ställer förskolans rum i relation till förskolans läroplan Lpfö 18 och i ett normmedvetet perspektiv där lärande och lek sätts i fokus. Dessutom ger boken konkreta förslag på hur barnens delaktighet och inkludering i ett förändringsarbete kan genomföras. Helhetsbetyg 4/5.

BTJ-häftet nr 2, 2021

det här är en bok som jag tycker att alla som arbetar i förskolan ska läsa! Jag hoppas den hamnar som studentlitteratur på förskollärarutbildningar och barnskötarutbildningar. Den inspirerar samtidigt som den utmanar mig i mitt eget tänkande och det är då en bok blir riktigt användbar tycker jag

Mia Lingåker, förskollärare/utvecklingsledare Södra Gårdens förskola
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rum i förskolan : för barns lek och lärande
  2. +
  3. Digitalisering i förskolan på vetenskaplig grund

De som köpt den här boken har ofta också köpt Digitalisering i förskolan på vetenskaplig grund av Susanne Kjällander, Bim Riddersporre (inbunden).

Köp båda 2 för 783 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »