Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
327
Utgivningsdatum
2020-06-26
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
240 x 165 x 28 mm
Vikt
638 g
SAB
Eab
ISBN
9789127827950
Utmärkt undervisning : framgångsfaktorer i svensk och internationell belysning (inbunden)

Utmärkt undervisning : framgångsfaktorer i svensk och internationell belysning

Inbunden,  Svenska, 2020-06-26
477
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vad kännetecknar utmärkt undervisning? Vilken evidens finns för de olika pedagogiska strategier och metoder som används inom skolan?

I det här referensverket sammanfattas de tre senaste decenniernas viktigaste svenska och internationella forskning om undervisning. Boken bygger på författarnas fördjupade genomgång av ett mycket stort antal svenska och internationella forskningsöversikter från forskningsfronten om undervisning och lärande i klassrum och förskolor. Det är den mest omfattande studien hittills i Sverige inom detta område.

Nytt i denna reviderade utgåva är att innehållet uppdaterats utifrån aktuell forskning, lagstiftning och styrdokument. Detta innebär att även förskolan integreras som en självklar del av de olika skolformer boken tar upp – förskola, grund- och gymnasieskola samt vuxenutbildning.

Utmärkt undervisning ger en kunskapsgrund kring framgångsfaktorer som forskare enats om, faktorer som kan fördjupa och förfina konsten att undervisa och förbättra elevernas skolresultat och barnens lärande i förskolan. Boken vänder sig till studerande på samtliga lärarprogram, verksamma lärare, rektorer, utbildningspolitiker och alla som är intresserade av den svenska skolan i ett nationellt och internationellt sammanhang.

Daniel Sundberg är professor i pedagogik, med inriktning mot skolreformer och skolans inre arbete vid Linnéuniversitetet.
Jan Håkansson är professor i pedagogiskt arbete, med inriktning mot skolledning och skolutveckling, Högskolan Dalarna.

Sagt om boken:

"Ett ambitiöst och välkommet arbete för i första hand alla som rör sig inom pedagogikens mångfaldiga fält. Helhetsbetyg: 5."
Bosse Forsén, BTJ-häftet nr 18, 2020
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Utmärkt undervisning : framgångsfaktorer i svensk och internationell belysning
  2. +
  3. Utmärkt skolutveckling : forskning om skolförbättring och måluppfyllelse

De som köpt den här boken har ofta också köpt Utmärkt skolutveckling : forskning om skolförbä... av Jan Håkansson, Daniel Sundberg (kartonnage).

Köp båda 2 för 954 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna