Den tunna hinnan mellan omsorg och grymhet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2019-11-27
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
SAB
Docb
ISBN
9789127828056
Den tunna hinnan mellan omsorg och grymhet (häftad)

Den tunna hinnan mellan omsorg och grymhet

Häftad Svenska, 2019-11-27
89
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Skulle du kunna svika din bästa vän? Eller utsätta människor i din närhet för ofattbart grymma handlingar? Du svarar säkert nej på frågan, men hinnan mellan omsorg och grymhet är tunn. Mycket pekar på att flertalet av oss under vissa förhållanden låter medkänslan undertryckas och tar till våld eller blundar för övergrepp i vår närhet.

I denna tankeväckande bok diskuterar psykoanalytikern Ludvig Igra villkoren för mänsklig omsorg och grymhet. Han menar att de har sitt ursprung i samma källor inom människan. Så här skrev några recensenter om boken när den kom ut första gången 2001:

"Ludvig Igra anlägger en psykoanalytisk aspekt på problemen utan att hemfalla till svårforcerad fackjargong. Han skriver klart och uttrycksfullt och med personliga referenser som gör framställningen konkret och lätt att identifiera sig med. Få ämnen kan vara viktigare att analysera och diskutera än de som Ludvig Igra tar upp i sin bok. Man önskar att den får många läsare."
Bengt Emil Johnson i Dala-Demokraten.

"Det är sammantaget en viktig bok. Här finns kunskap som i förlängningen skulle kunna bidra till att förebygga totalitära och fascistiska tendenser inte i form av motattacker, utan genom att bättre förstå själva förutsättningarna för sådana tendenser."
Ulf Gustavsson i Uppsala Nya Tidning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den tunna hinnan mellan omsorg och grymhet
  2. +
  3. Objektrelationer och psykoterapi : Print on demand

De som köpt den här boken har ofta också köpt Objektrelationer och psykoterapi : Print on demand av Ludvig Igra (häftad).

Köp båda 2 för 558 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ludvig Igra

  • Objektrelationer och psykoterapi : Print on demand

    Ludvig Igra

    Boken ger en grundläggande framställning av objektrelationsteorin, en gren inom den psykolanalytiska teorin. Ett återkommande tema inom objektrelationsteorin är hur förhållandet till andra människor omvandlas till en inre värld av objektrelationer...

Bloggat om Den tunna hinnan mellan omsorg och grymhet