Den tunna hinnan mellan omsorg och grymhet (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2019-11-27
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
192 x 121 x 14 mm
Vikt
210 g
SAB
Docb
ISBN
9789127828056
Den tunna hinnan mellan omsorg och grymhet (häftad)

Den tunna hinnan mellan omsorg och grymhet

(1 röst)
Häftad, Svenska, 2019-11-27
285
  • Skickas inom 10-15 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Skulle du kunna svika din bästa vän? Eller utsätta människor i din närhet för ofattbart grymma handlingar? Du svarar säkert nej på frågan, men hinnan mellan omsorg och grymhet är tunn. Mycket pekar på att flertalet av oss under vissa förhållanden låter medkänslan undertryckas och tar till våld eller blundar för övergrepp i vår närhet.

I denna tankeväckande bok diskuterar psykoanalytikern Ludvig Igra villkoren för mänsklig omsorg och grymhet. Han menar att de har sitt ursprung i samma källor inom människan. Så här skrev några recensenter om boken när den kom ut första gången 2001:

"Ludvig Igra anlägger en psykoanalytisk aspekt på problemen utan att hemfalla till svårforcerad fackjargong. Han skriver klart och uttrycksfullt och med personliga referenser som gör framställningen konkret och lätt att identifiera sig med. Få ämnen kan vara viktigare att analysera och diskutera än de som Ludvig Igra tar upp i sin bok. Man önskar att den får många läsare."
Bengt Emil Johnson i Dala-Demokraten.

"Det är sammantaget en viktig bok. Här finns kunskap som i förlängningen skulle kunna bidra till att förebygga totalitära och fascistiska tendenser inte i form av motattacker, utan genom att bättre förstå själva förutsättningarna för sådana tendenser."
Ulf Gustavsson i Uppsala Nya Tidning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den tunna hinnan mellan omsorg och grymhet
  2. +
  3. Konsten att rädda liv : Om att förebygga självmord

De som köpt den här boken har ofta också köpt Konsten att rädda liv : Om att förebygga självmord av Ullakarin Nyberg (häftad).

Köp båda 2 för 585 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ludvig Igra

  • Objektrelationer och psykoterapi : Print on demand

    Ludvig Igra

    Boken ger en grundläggande framställning av objektrelationsteorin, en gren inom den psykolanalytiska teorin. Ett återkommande tema inom objektrelationsteorin är hur förhållandet till andra människor omvandlas till en inre värld av objektrelationer...