Beteendeproblem i skolan (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
187
Utgivningsdatum
2020-09-28
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127828124
Beteendeproblem i skolan (e-bok)

Beteendeproblem i skolan (e-bok)

Om lågaffektivt bemötande

(1 röst)
E-bok (EPUB), Svenska, 2020-09-28
152
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Konflikter och beteendeproblem tillhör ofta vardagen i många förskolor. Beteendeproblem i förskolan visar hur personalen kan tänka och agera i mötet med barnen i en mängd utmanande situationer. Metoderna utgår från förhållningssättet lågaffektivt bemötande och handlar bland annat om att anpassa krav samt hantera konflikter och fysiskt våld.

Författarna tar avstamp i exempel från förskolans vardag, kopplar dem till forskning och beskriver sjutton praktiska principer som personal kan utgå från för att förebygga och lösa beteendeproblem. Här finns också konkreta handlingsplaner för hur du ska göra när en konflikt är på gång samt studiematerial som fördjupar bokens olika avsnitt.

Beteendeproblem i förskolan ingår i en serie framgångsrika böcker om detta förhållningssätt för olika målgrupper.

Det finns även avsnitt i boken som syftar till att finna strategier för att hantera situationer där handlingsplaner kopplas till beskrivningen i avsnitten. Avslutningsvis finns rikliga exempel på ytterligare läsning som är kopplade till de olika kapitlen vilket gör det möjlighet för läsaren att fördjupa sig inom en speciell situation eller ett beteende som kan uppkomma. Boken bidrar till ett bra underlag för diskussioner inom arbetslag.
Katharina Jacobsson, BTJ-häftet nr 3, 2018
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »