Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2020-11-21
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
234 x 163 x 24 mm
Vikt
563 g
SAB
Do,Vlbdö
ISBN
9789127828278
Samtalsterapi : språket som kur och krämpa (häftad)

Samtalsterapi : språket som kur och krämpa

(2 röster)
Häftad Svenska, 2020-11-21
309
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Psykoterapi bygger på att man samtalar. Ändå är det förvånande få terapier som teoretiskt berör hur själva samtalandet kan leda till exempelvis insikt, kognitiv omstrukturering eller beteendeförändringar.

I Samtalsterapi utgår författarna från det mänskliga språket som fenomen, och undersöker hur behandling i form av pratande kan påverka människors liv. Utifrån inlärningspsykologi identifierar de tre principer som antas vara centrala för förändringsarbetet i terapier där språket är ett avgörande medium. Förhoppningen är att de tre principerna kan hjälpa terapeuter från olika skolbildningar att utveckla sitt behandlingsarbete.

Boken skildrar också ett paradoxalt dilemma att det inre samtal som varje människa har med sig själv är en del av det problem som samtalsterapin avser påverka. Läsaren bjuds in till en tankeväckande konversation om att förstå det mest grundläggande i all psykoterapi själva språkandet.

Boken riktar sig till studerande och yrkesverksamma inom psykoterapi, klinisk psykologi och psykiatri och alla som har samtalet som sitt arbetsverktyg eller som intresserar sig för hur språket förhåller sig till terapeutisk praktik.

Niklas Törneke är leg. läkare, specialist i allmän psykiatri och leg. psykoterapeut, verksam vid NT Psykiatri på Öland. Jonas Ramnerö är fil. dr i klinisk psykologi, leg. psykolog och leg. psykoterapeut. Han är enhetschef vid Kompetenscentrum för psykoterapi inom Centrum för psykiatriforskning, KI/Region Stockholm.
Sagt om boken:

"Samtalsterapi är en analyserande, välskriven och innehållsrik bok, både när det gäller teori och praktiska exempel."

Annette Sjöberg, BTJ-häftet nr 2, 2021

"Äntligen! En bok för alla terapeuter, oavsett inriktning, om deras viktigaste redskap: språket. Teori och praktik är skickligt sammanvävda rekommenderas varmt!"

Åsa Nilsonne, professor emeritus, psykiater, leg. psykoterapeut och författare

"Två erfarna kliniker en psykiater och en psykolog ger sig i kast med gåtan om hur det egentligen går till när själva pratandet, vårt språk, kurerar oss. En lärorik bok som rekommenderas!"

Liria Ortiz, leg. psykolog, leg. psykoterapeut, lärare och handledare i KBT och ACT, utbildare i motiverande samtal samt författare

"Den här boken ger ett viktigt bidrag till förståelsen av samtalsterapi. Språket, människans främsta uppfinning, är även en av anledningarna till att vi drabbas av nedstämdhet, oro och ångest. Författarna visar hur inlärningsteori kan användas för att förstå processen i terapeutiska samtal, vilka teoretiska förtecken de än har."

Rolf Holmqvist, professor emeritus i klinisk psykologi vid Linköpings universitet

"I sin nya bok lyckas Jonas Ramnerö och Niklas Törneke med konststycket att på ett tydligt sätt beskriva vad som sker när samtal mellan två (eller fler) människor åstadkommer förändring. [] Den stora frågan om hur samtalsterapi kan vara kurerande besvaras här på ett tydligt och vetenskapligt förankrat sätt. [] Språket är lättläst, exakt och viktiga poänger illustreras med tydliga exempeldialoger. Boken är full av intressanta iakttagelser som vid första anblicken kan vara lätta att missa. Boken har ett brett anslag och kan förmodligen tilltala terapiintresserade från alla skolbildningar. Men för den som är inriktad mot kognitiv beteendeterapi (kbt) och särskilt beteendeterapi finns här en guldgruva av värdefulla sätt att betrakta samtalssituationen."

Psykologen Kristoffer Pettersson på Mendeleos blogg
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Samtalsterapi : språket som kur och krämpa
  2. +
  3. Mentaliseringsboken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mentaliseringsboken av Per Wallroth (inbunden).

Köp båda 2 för 518 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna