Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2020-11-21
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
234 x 163 x 24 mm
Vikt
563 g
SAB
Do,Vlbdö
ISBN
9789127828278
Samtalsterapi : språket som kur och krämpa (häftad)

Samtalsterapi : språket som kur och krämpa

(2 röster)
Häftad Svenska, 2020-11-21
330
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Samtalsterapi är en nydanande bok om samtalets kraft i psykoterapi och andra behandlingar som bygger på samtal. Med sitt unika fokus på språket som verktyg och verksamma samtalsprinciper passar den både nybörjare och erfarna psykoterapeuter.

Författarna presenterar tre centrala principer för samtal som hjälper människor till önskad förändring - och som kan tillämpas oberoende av terapeutisk modell. Rikligt med dialoger illustrerar själva hantverket i behandlande samtal och ger fördjupad förståelse för den som vill lära sig psykoterapi.

Boken skildrar också ett paradoxalt dilemma - att språket kan vara såväl kur som krämpa. Det inre samtal som varje människa för med sig själv, är ofta en del av det problem som samtalsterapin avser påverka.

Samtalsterapi riktar sig till studerande och verksamma inom psykoterapi, klinisk psykologi och psykiatri, både på grundläggande och avancerad nivå.

Niklas Törneke är leg. läkare, specialist i allmän psykiatri och leg. psykoterapeut. Jonas Ramnerö är fil.dr i klinisk psykologi, leg. psykolog och leg. psykoterapeut. Han är enhetschef vid Kompetenscentrum för psykoterapi inom Centrum för psykiatriforskning, Karolinska institutet/Region Stockholm.
Sagt om boken:

"Samtalsterapi är en analyserande, välskriven och innehållsrik bok, både när det gäller teori och praktiska exempel."
Annette Sjöberg, BTJ-häftet nr 2, 2021

"Äntligen! En bok för alla terapeuter, oavsett inriktning, om deras viktigaste redskap: språket. Teori och praktik är skickligt sammanvävda - rekommenderas varmt!"
Åsa Nilsonne, professor emeritus, psykiater, leg. psykoterapeut och författare

"Två erfarna kliniker - en psykiater och en psykolog - ger sig i kast med gåtan om hur det egentligen går till när själva pratandet, vårt språk, kurerar oss. En lärorik bok som rekommenderas!"
Liria Ortiz, leg. psykolog, leg. psykoterapeut, lärare och handledare i KBT och ACT, utbildare i motiverande samtal samt författare

"Den här boken ger ett viktigt bidrag till förståelsen av samtalsterapi. Språket, människans främsta uppfinning, är även en av anledningarna till att vi drabbas av nedstämdhet, oro och ångest. Författarna visar hur inlärningsteori kan användas för att förstå processen i terapeutiska samtal, vilka teoretiska förtecken de än har."
Rolf Holmqvist, professor emeritus i klinisk psykologi vid Linköpings universitet

"I sin nya bok lyckas Jonas Ramnerö och Niklas Törneke med konststycket att på ett tydligt sätt beskriva vad som sker när samtal mellan två (eller fler) människor åstadkommer förändring. [.] Den stora frågan om hur samtalsterapi kan vara kurerande besvaras här på ett tydligt och vetenskapligt förankrat sätt. [.] Språket är lättläst, exakt och viktiga poänger illustreras med tydliga exempeldialoger. Boken är full av intressanta iakttagelser som vid första anblicken kan vara lätta att missa. Boken har ett brett anslag och kan förmodligen tilltala terapiintresserade från alla skolbildningar. Men för den som är inriktad mot kognitiv beteendeterapi (kbt) och särskilt beteendeterapi finns här en guldgruva av värdefulla sätt att betrakta samtalssituationen."
Psykologen Kristoffer Pettersson på Mendeleos blogg
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Samtalsterapi : språket som kur och krämpa
  2. +
  3. Första linjen för barn och unga - psykologisk behandling på primärvårdsnivå

De som köpt den här boken har ofta också köpt Första linjen för barn och unga - psykologisk b... av Annah Hydman, Liv Lagerholm (häftad).

Köp båda 2 för 788 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna