Hjärna, gener och jävlar anamma : hur barn lär (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (143.0 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Janne Modin
Utgivningsdatum
2020-05-27
Upplaga
1
Förlag
NoK Akademisk
ISBN
9789127828407
Hjärna, gener och jävlar anamma : hur barn lär (ljudbok)

Hjärna, gener och jävlar anamma : hur barn lär Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2020-05-27

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
I Torkel Klingbergs bok Hjärna, gener och jävlar anamma, får vi fascinerande inblickar i ny forskning om barns lärande och motivation. Förståelse för matematik och läsning är inget vi människor föds med. I samspel mellan gener och miljö omformas barnets hjärna och gör plats för de nya kunskaperna. Barn är inte bra eller dåliga på att lära sig att läsa eller räkna - de är snabba eller långsamma.

Hjärna, gener och jävlar anamma visar bland annat hur intensiv, digitaliserad träning på matematik kan öka sexåringars kunskapsnivåer med upp till 15 procent. Torkel Klingberg beskriver också olika typer av motivation. En form av motivation som har visat sig vara särskilt viktig för att nå sina utvecklingsmål är »grit«, ett slags »jävlar anamma«. Barn behöver ett eget driv för att inte ge upp när de stöter på motgångar.

"En fascinerande populärvetenskaplig bok som på ett ganska enkelt sätt beskriver avancerad forskning. Hjärna, gener & jävlar anamma är intressant för både lärare och föräldrar att läsa, bland annat om hur man kan träna upp arbetsminne och matematisk förmåga."

Marianne Ericson, BTJ-häftet, BTJ-häftet nr 24, 2016
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Torkel Klingberg