Transkulturell psykiatri (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
282
Utgivningsdatum
2020-10-16
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
230 x 155 x 20 mm
Vikt
482 g
SAB
Vl,Ohdi
ISBN
9789127828483
Transkulturell psykiatri (häftad)

Transkulturell psykiatri

Häftad Svenska, 2020-10-16
592
  • Skickas inom 10-15 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Om en patient säger att han har ormar i magen, kan det vara ett tecken på psykos? Eller är det bara ett sätt att beskriva oro, som att ha fjärilar i magen - Människor med vitt skilda bakgrunder och olika sätt att berätta om psykisk ohälsa och sina problem kommer till psykiatrin idag. Många har erfarenhet av krig, tortyr och andra svåra livsomständigheter.

Denna bok tar ett heltäckande grepp på kulturella faktorers betydelse för bemötande, diagnostik och behandling av olika psykiatriska tillstånd. Fokus ligger på kommunikation och att känna igen och förstå psykisk sjukdom trots kulturella skillnader. Författaren beskriver också hur sociala villkor, migration och flyktingskap i sig påverkar den psykiska hälsan, liksom viktiga aspekter vid arbete med tolk. Teori varvas med belysande exempel ur den kliniska vardagen.

Transkulturell psykiatri ger en angelägen och grundläggande introduktion till ämnet för studerande såväl som yrkesverksamma inom primärvård, psykiatri, kommunens socialpsykiatri och även för andra intresserade.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Transkulturell psykiatri
  2. +
  3. Psykiatri

De som köpt den här boken har ofta också köpt Psykiatri av Jörgen Herlofson, Lisa Ekselius, Anders Lundin, Björn Mårtensson, Marie Åsberg (inbunden).

Köp båda 2 för 1551 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sofie Bäärnhielm

  • Kommunikation - Samtal och bemötande i vården

    Bjöörn Fossum, Sven-Olof Andersson, Karin Bergkvist, Sofie Bäärnhielm, Björn Enqvist

    All vård innebär kommunikation och behovet av praktisk kunskap om kommunikation verkar vara större än någonsin. Många menar att kommunikation och bemötande är en av de svåraste arbetsuppgifterna inom hälso- och sjukvården. Vi vet från klinisk erfa...