Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2021-06-24
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
240 x 170 x 15 mm
Vikt
444 g
SAB
Eab.01
ISBN
9789127828971

Förskolan som demokratisk mötesplats

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2021-06-24
399
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Även om vi är oeniga kan vi se, höra och röra varandra. I dessa möten kan nya berättelser, viljor och perspektiv växa fram. I stället för att vara nickedockor kan vi välja att bli ansvarsfulla och delaktiga medborgare.

I denna möjlighetsbok leder oss Harold Göthsons röst som en introducerande och analyserande röd tråd genom berättelser om lärprocesser runt om i vårt land, från ettåringars förskolevardag till kommunnivå. Ur olika perspektiv får vi härmed praktiknära inblickar i hur hela förskoleorganisationen arbetar med att bygga demokrati, likvärdighet och förståelse för hur allt hänger ihop i en väv mellan oss människor, djuren och naturen.

Den här inspirerande och tankeväckande antologin vänder sig till alla er studerande och verksamma inom förskolan som vill sätta dialogen i centrum för att med våra yngsta världsmedborgare upptäcka möjligheter och överbrygga hinder i ett ”learning by doing” för demokrati och en hållbar framtid.

Sagt om boken:

"Boken ger en intressant och givande beskrivning av hur demokrati- och värdegrundsarbete kan ske i olika delar av landet utifrån ett undersökande och reflektivt arbetssätt med syfte att skapa ett hållbart och demokratiskt samhälle."
Ulf Mårtensson, BTJ-häftet nr 18, 2021
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Förskolan som demokratisk mötesplats
  2. +
  3. Mest kränkt vinner

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mest kränkt vinner av Lars Åberg (häftad).

Köp båda 2 för 615 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Förskolan som demokratisk mötesplats. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. VI är demokrati
    Carina , 13 augusti 2021

    Otroligt bra bok med många bra exempel men framför allt väldigt fint skriven ❤️ Alla oavsett om man jobbar inom skola eller inte borde läsa denna. Tillsammans kan vi göra skillnad

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna