Mamma med ätstörning : kroppen, maten och vägen till ett sunt föräldraskap (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2021-08-13
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
SAB
Do,Vlaaf
ISBN
9789127829060
Mamma med ätstörning : kroppen, maten och vägen till ett sunt föräldraskap (häftad)

Mamma med ätstörning : kroppen, maten och vägen till ett sunt föräldraskap

Häftad Svenska, 2021-08-13
239
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
För den som har eller har en haft ätstörning är det särskilt utmanande att vara gravid och bli förälder. Risken för återfall i sjukdomen ökar och särskilt sårbar tycks den första tiden efter förlossningen vara, då det nya livet med barn ska börja.

Forskning visar att mer än var tionde nybliven mamma kan lida av ätstörningar. Sjukdomen innebär stort lidande, och ökar risken för komplikationer för både kvinnan och barnet. Ändå är detta ett dolt problem, okänt för de flesta.

Med den här boken vill vi bryta tystnaden kring moderskap och ätstörningar. Vi vill sticka hål på seglivade myter om vem som får ätstörningar och varför. Vi vill ta bort skammen och lätta på skulden så att mammor ska börja våga prata och söka hjälp. Vi vill att hälso- och sjukvården tar den här gruppen på större allvar och blir bättre på att uppmärksamma, bemöta och behandla problematiken.

Mamma
med ätstörning har vetenskaplig förankring och baseras på fackkunskaper från forskare, psykologer, läkare och dietister. Boken innehåller även personliga intervjuer med såväl drabbade kvinnor som anhöriga, och avslutas med en specifik självhjälpsdel för mammorna.
Visa hela texten

Fler böcker av författarna