Få familjen att funka (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
150
Utgivningsdatum
2021-01-19
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127829152
Få familjen att funka (e-bok)

Få familjen att funka E-bok

Tydliggörande pedagogik i vardagen

E-bok,  Svenska, 2021-01-19
139
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Alla barn misslyckas ibland med att sitta stilla och koncentrera sig, klara av nya situationer, kontrollera sina impulser eller förstå vad andra tänker och känner. Men vissa barn misslyckas gång på gång, trots att de försöker och vill. Inte sällan slutar det i skrik och gråt eller med att barnet drar sig undan. Som förälder gör det ont att se sitt barn kämpa. Det är vårt ansvar som vuxna att ge barnet stöd ? men hur gör vi det på bästa sätt?

Få familjen att funka är en praktisk handbok som visar hur du kan underlätta för ditt barn eller din tonåring i vardagen hemma. En viktig nyckel är att hjälpa barnet att förstå vad som ska hända, hur, när, var och varför. Författarna David Edfelt, Anna Sjölund, Cajsa Jahn och Malin Reuterswärd ger exempel på hur tillvaron kan visualiseras med exempelvis veckoscheman, checklistor och tydliga steg-för-steg-instruktioner.

Få familjen att funka visar hur du med enkla medel kan göra vardagen mer hanterbar för ditt barn och ge barnet chansen att lyckas i fler situationer. Boken bygger på den tydliggörande pedagogikens välbeprövade och forskningsbaserade tekniker och förhållningssätt. Den vänder sig till dig som är förälder eller nära anhörig till ett barn eller tonåring som oftare än andra krockar med tillvaron.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna