Bättre än perfekt : en självhjälpsbok för perfektionister (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
201
Utgivningsdatum
2021-09-17
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
216 x 140 x 18 mm
Vikt
354 g
SAB
Dokb
ISBN
9789127829299
Bättre än perfekt : en självhjälpsbok för perfektionister (häftad)

Bättre än perfekt : en självhjälpsbok för perfektionister

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2021-09-17
249
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
"Alexander Rozental definierar problemet och ger steg för steg vägledning till den som vill minska sin perfektionism."
Medicinsk Vetenskap

Perfektionism är ett komplicerat och sammansatt fenomen. Att vara noggrann, ambitiös och ha höga mål är förstås bra - men kan också vara stressigt, ångestskapande och riskera att ens nära relationer påverkas.

Bättre än perfekt förklarar och ger förståelse för perfektionistens beteende. Målet är inte att man sänka sina ambitioner, däremot att få mer flexibelt förhållningssätt till uppgifter, åtaganden och relationer. Då skapas utrymme för annat i livet än prestation.

Om man är inflexibel och inte kan hantera nya situationer, om man har dålig balans mellan krav och återhämtning och om man tolkar prestationer (egna och andras) på ett sätt som fokuserar på fel, då mår man inte bra i längden och risken är att man inte heller får särskilt mycket ur händerna.

Bättre än perfekt ger en nyanserad bild av perfektionismens för- och nackdelar och är en konkret handbok med verktyg för förändring i de delar som vållar problem i tillvaron.

"Helen läser ekonomi på universitetet. Hon är ambitiös och duktig med siffror, hon gillar att sätta sig in i svåra teorier. Samtidigt tvivlar hon ofta på sin egen förmåga. Följden är att hon pluggar mycket mer än sina kursare, trots att hon redan kan allt som står i boken. Helen litar inte heller på att hon har gjort rätt på sina inlämningsuppgifter och kontrollerar sina svar flera gånger innan hon börjar känna sig lugn. Gruppredovisningar är extra jobbigt. När Helen får beröm tycker hon inte att hon förtjänar det och försöker att göra ännu bättre ifrån sig nästa gång - om återkopplingen uteblir kommer istället självkritiken krypande och hon tolkar det som att hon varit värdelös."
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bättre än perfekt : en självhjälpsbok för perfektionister
  2. +
  3. Dansa på deadline : uppskjutandets psykologi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dansa på deadline : uppskjutandets psykologi av Alexander Rozental, Lina Wennersten (häftad).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Alexander Rozental