Bättre än perfekt : en självhjälpsbok för perfektionister (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
201
Utgivningsdatum
2021-09-17
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
216 x 140 x 18 mm
Vikt
354 g
SAB
Dokb
ISBN
9789127829299
Bättre än perfekt : en självhjälpsbok för perfektionister (häftad)

Bättre än perfekt : en självhjälpsbok för perfektionister

Häftad Svenska, 2021-09-17
229
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Perfektionism är ett komplicerat och sammansatt fenomen. Att vara noggrann, ambitiös och ha höga mål är förstås bra men kan också vara stressigt, ångestskapande och riskera att ens nära relationer påverkas.

Bättre än perfekt förklarar och ger förståelse för perfektionistens beteende. Målet är inte att man sänka sina ambitioner, däremot att få mer flexibelt förhållningssätt till uppgifter, åtaganden och relationer. Då skapas utrymme för annat i livet än prestation.

Om man är inflexibel och inte kan hantera nya situationer, om man har dålig balans mellan krav och återhämtning och om man tolkar prestationer (egna och andras) på ett sätt som fokuserar på fel, då mår man inte bra i längden och risken är att man inte heller får särskilt mycket ur händerna.

Bättre än perfekt ger en nyanserad bild av perfektionismens för- och nackdelar och är en konkret handbok med verktyg för förändring i de delar som vållar problem i tillvaron.

"Helen läser ekonomi på universitetet. Hon är ambitiös och duktig med siffror, hon gillar att sätta sig in i svåra teorier. Samtidigt tvivlar hon ofta på sin egen förmåga. Följden är att hon pluggar mycket mer än sina kursare, trots att hon redan kan allt som står i boken. Helen litar inte heller på att hon har gjort rätt på sina inlämningsuppgifter och kontrollerar sina svar flera gånger innan hon börjar känna sig lugn. Gruppredovisningar är extra jobbigt. När Helen får beröm tycker hon inte att hon förtjänar det och försöker att göra ännu bättre ifrån sig nästa gång om återkopplingen uteblir kommer istället självkritiken krypande och hon tolkar det som att hon varit värdelös."
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bättre än perfekt : en självhjälpsbok för perfektionister
 2. +
 3. För mycket för ofta : effektiva metoder för måttligt drickande

De som köpt den här boken har ofta också köpt För mycket för ofta : effektiva metoder för måt... av Anders Hammarberg, Karin Romberg (häftad).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Alexander Rozental

 • Dansa på deadline : uppskjutandets psykologi

  Alexander Rozental, Lina Wennersten

  Skjuta upp, prokrastinera, göra det i morgon... De allra flesta väntar gärna minst en dag med att ta tag i det som egentligen borde fixas direkt. Först när vi närmar oss sista minuten får vi upp tempot på allvar och under sista femtedelen av den t...

 • Tio i tolv : en bok om att lyckas med nyårslöften, mål och beteendeförändr.

  Alexander Rozental, Martin Oscarsson, Per Carlbring

  När det börjar dra ihop sig till tolvslag nyårsnatten är vi många lovar att ta tag i saker under det nya året enligt undersökningar avger var åttonde man och var femte kvinna i Sverige ett nyårslöfte. Ofta håller dock våra föresatser inte särskilt...